Nedelja 21.05.2017.
18:32
Vestionline

Bertomeu širi Evroligu, uvodi i nekošarkašku naciju

EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Bertomeu ima neke nove ideje

O tome je sa novinarima u Istanbulu govorio prvi čovek ovog takmičenja Đordi Bertomeu, koji najavljuje da su prioritet klubovi iz Francuske, Nemačke i verovali ili ne Velike Britanije.

- Evroliga sa 16 klubova nije konačna. U bliskoj budućnosti želimo da povećamo broj učesnika na 18. To je svakako interes Evrolige. Ipak, to se neće naredne sezone sezone. Prioritet za nove učesnike su klubovi iz Francuske,  Nemačke i Velika Britanija i klubovi koji će dobiti vizu kroz Evrokup. U Evroligi igraju najkvalitetniji timovi, a ne šampioni. U tom slučaju u takmičenju bismo imali nacionalne šampione. Za nas je bitna struktura kluba, sportski rezultati, kao i prisustvo publike na utakmicama. Naredne sezone će u Evroligi možda biti pet timova iz Španije, ali da sačekamo završetak šampionata - kazao ej Bertomeu.

Takođe je najavio povratak timova iz Francuske, Grčke, Turske i Poljske u Evrokup. Katalonac je dodao i da kalendar FIBA nije obavezujući za timove koji igraju u takmičenjima pod okriljem ECA, ali da oni neće sprečavati igrače da ukoliko postoji dogovor igraju za svoje nacionalne timove.

2024 © - Vesti online