Ponedeljak 22.05.2017.
03:00
S. Đurić - Vesti

Ne spremam se za Evrosong

N. Đurović
Operisana: Jelena Karleuša

Za njen odlazak na Evrosong već godinama se zalažu njeni fanovi, to je predložila i Marija Šerifović, a podržao Saša Popović, direktor Granda. Da bi baš ona, možda, bila pravi izbor govori i podatak da su evropski novinari našu ovogodišnju predstavnicu Tijanu Bogićević pitali gde je i šta radi Karleuša.

- Meni je žao što je naša predstavnica Tijana Bogićević dala prvi i poslednji intervju u životu, i nije uspela da ostane kul. Na pitanje evrovizijskih novinara o meni rekla je da ne zna ko sam ja ili tako nešto. Stvarno glupo. Što se mene tiče ne spremam se za Portugal sledeće godine. Meni je već muka od same pomisli na društvene mreže koje se bave time. Nikada javno nisam rekla da bih išla na Evrosong, ali svakako da bih prihvatila poziv kao i svaki patriota da se borim za svoju zemlju - rekla je Karleuša.

Ona je istakla da je pogodila izjava urednice zabavnog programa RTS-a Olivere Kovačević koja je na pitanje o mogućnosti da Srbiju na Evrosongu predstavlja Karleuša rekla da "treba imati na umu da se tamo peva uživo".

- To što je Olivera Kovačević rekla nije fer. Drugo, postavlja se pitanje kakav je ona muzički stručnjak da se bavi mojim kvalitetima, ko je ona i ko su svi oni da odlučuju ko će da predstavlja ovaj narod i Srbiju bilo gde. Dobro je da ona ne odlučuje kada naša fudbalska reprezentacija ide na prvenstvo i ko će da igra - kazala je Karleuša i dodala:

- Nekako se nepravedno meni nametnulo da ako ja odem moram i da pobedim. Ja ne mogu da budem 7, 10, 13, od mene se uvek očekuje više. I sad ako ne pobedim, biće - eto rekli smo da se tamo peva uživo. Nažalost, Evrosong je ispolitizovan festival. S druge strane, na ovoj manifestaciji su dominantne i lobiraju gej struje tako da tu ne bih imala problema. Takođe ne bih imala problema sa animiranjem stranih medija koji već znaju ko sam ja. Ne bih imala problema ni sa uživo nastupom, jer pevam već 22 godine i ne bih bila ovde gde jesam da nije tako. A imam i Mariju Šerifović kao podršku.

Ne igram na kartu sažaljenja

Jelena je pre nekoliko dana operisala tumor, i kako kaže, sada se dobro oseća. Ona ističe da se nijednog trenutka nije uplašila.

- Malo sam usporena, ali sam dobro. Ne mogu još da zaigram i da se nasmejem kako treba, a želim. To je bila rutinska operacija, kao carski rez. Nisam neko ko želi da priča o tome, jer ne igram na kartu slabosti i sažaljenja, već snage i nedodirljivosti. Ima ljudi koji vole da ih sažaljevaju, ali to nisam ja. I da se nije saznalo za moju operaciju na taj glup način, putem novinskih naslova, preterano i teatralno, nikad ne bih rekla - istakla je Karleuša.

Dueti sa Azisom i Lukasom

Jelena će se, kako ističe, na scenu vratiti u finalu Zvezda Granda 28. juna.
- Otpevaću jednu, a možda i dve pesme u finalu takmičenja. Snimila sam duet sa bugarskom muzičkom zvezdom Azisom, čiji je radni naziv "Ostavljam te" i Acom Lukasom "Problem i rešenje". To veče će ujedno biti i premijera mojih novih pesama.


 

2022 © - Vesti online