Nedelja 21.05.2017.
14:19
D. Dekić - Vesti

Saša Janković osnovao pokret "Slobodni građani Srbije"

Tanjug
Bivši zaštitnik građana na čelu novosnovanog pokreta: Saša Janković

Na čelu osnovanog pokreta je Saša Janković.

Osnivačkoj skupštini prisustvovala su 62 osnivača pokreta, među kojima su i glumac Nikola Đuričko, muzičari Vlado Georgiev i Vasil Hadžimanov, advokat Božo Prelević i sociolog Ratko Božović.

Potpisan je osnivački akt i usvojen je statut pokreta, dok je za predsednika izabran Saša Janković kojeg su podržali svi prisutni, osim njega samog koji je bio uzdržan.

- Sada imamo posla. Pokret će vratiti osmeh na lica građana i građanki. Radićemo i uraditi uspešan posao. Okupili smo se zarad ozdravljena društva koje je duboko podoljeno. Imamo mnogobrojne ciljeve koje ćemo ispuniti zahvaljujući demokratičnosti koju smo i danas, ovde na osnivačkoj skupštini, pokazali. Ustav zavisi od svakog pojedinačno i od svih nas zajedno. Počastvovan sam što sam izabran za predsednika pokreta i verujem da ćemo vrlo brzo reći da je Srbija bolje mesto za život - poručio je Janković.

Za članovi Predsedništva pokreta "Slobodni građani i građanke Srbije" izabrani su Aida Ćorović, Srđan Škoro, Goran Marković i Dušan Teodorović.

Na konferenciji za novinare Janković je istakao da će se u Srbiji ubrzo iskristalisati dve opcije i to jedna oko Aleksandra Vučića, a druga, demokratska, okupljena oko pokreta "Slobodni građani Srbije". 

Iako u Stutu pokreta stoji da će učestvovati na svim izborima i u svim sferama političkog života, Janković je na pitanje da li će učestvovati na beogradskim izborima, rekao da će o tome odlučiti novoformirano predsedništvo. 

Proslavljeni košarkaški trener Dušan Duda Ivković, koji je na prethodnim izborima podržao Sašu Jankovića, zbog poslovnog puta nije mogao da prisustvuje osvnivanju pokreta, ali je poslao šampanjac sa kojim su osnivači nazdravili na kraju svečanosti.

2024 © - Vesti online