Nedelja 21.05.2017.
08:00
Vestionline

Vestionline sportski vremeplov za 21. maj

crvenazvezdafk.com
Crveno-beli na današnji dan pre 20 godina osvojili Kup Jugoslavije

Zvezdi pehar Kupa

21. maja 1997. godine u revanš susretu finala Kupa Crvena zvezda je na "Marakani" ugostila Vojvodinu. Prvi susret u Novom Sadu završen je bez golova, pa je za 16. slavlje najtrofejnijeg kluba u ovom takmičenju bio dovoljan jedan gol, onaj koji je postigao Zoran Njeguš iz jedanaesterca.

Osnovana FIFA

Na današnji dan 1904. u Parizu je osnovana Svetska fudbalska federacija - FIFA, vladajuće fudbalsko telo sa sedištem u Cirihu. FIFA je odgovorna za organizaciju i rukovođenje međunarodnim fudbalskim takmičenjima, od kojih je najvažnije Svetsko prvenstvo. U njenom sastavu su sve konfederacije kao i više od dve stotine nacionalnih fudbalskih saveza, među kojima je i Fudbalski savez Srbije. Na čelu FIFA je Švajcarac Đani Infantino, koji je deveti predsednik od osnivanja.

Fransoa Omam Bijik

21. maja1966. rođen je Fransoa Omam Bijik, nekadašnji kamerunski fudbaler, jedan od najboljih afričkih igraca devedesetih godina. Za reprezentaciju Kameruna odigrao je 63 utakmice i učestvovao na tri Svetska prvenstva, a ljubiteljima fudbala ostao je najviše u uspomeni kao strelac istorijskog pogotka za Kamerun, kojim je ova afrička reprezentacija ostvarila senzacionalnu pobedu protiv tadašnjeg svetskog prvaka Argentine na otvaranju Mondijala 1990. u Italiji.

2024 © - Vesti online