Subota 20.05.2017.
16:04
Vestionline, Tanjug

FOTO: Udala se Pipa Midlton, Federer među gostima

Reuters
Džejms Metjuz i Pipa Midlton koja nosi venčanicu dizajnera Džajlsa Dikona

Venčanju su prisustvovali princ Vilijam sa suprugom Kejt i njihovo dvoje dece, princ Džordž (3) i princeza Šarlota (2), koja je bila deveruša na venčanju, ostali članovi britanske kraljevske porodice, kao i druge visoke zvanice.

Kako javljaju mediji, princ Hari i princ Vilijam stigli su zajedno na venčanje, a među gostima je bila i teniska zvezda Rodžer Federer sa suprugom.

Pipa Midlton stigla je u crkvu u prisustvu oca u "jaguar" kabrioletu iz 1951. godine, u venčanici dizajnera Džajlsa Dikona.

Vojvotkinja od Kembridža stigla je odvojeno sa svoje dvoje dece, princom Džordžom i princezom Šarlot, dok je princ Vilijam došao s bratom princom Harijem.  

Spekulisalo se da će Hari dovesti na venčanje svoju devojku, američku glumicu Megan Markl, ali pri dolasku u crkvu ona nije viđena. 

Među zvanicama su bili i teniser Rodžer Federer sa suprugom, i princeza Beatris iz Jorka, rođaka prinčeva Vilijama i Harija. 

Meštani i brojni novinari su se okupili ispred crkve Svetog Marka u Engelfildu, zapadno od Londona gde je održana ceremonija venčanja ali nisu mogli da uđu u zgradu. 

Posle crkve, zvanice su otišle na prijem na imanju mladinih roditelja u obližnjem mestu Bakleberi. Mladini roditelji Karol i Majkl Midlton su dali da se napravi stakleni šator na svom imanju za prijem a zvanicama je savetovano da ponesu rezervni komplet odeće da se presvuku posle crkvene ceremonije venčanja.

Vazdušni prostor iznad oba mesta zatvoren je da bi se sprečilo da novinari preleću helikopterima iznad mesta ili da dronovima snimaju. 

Pipa Midlton privukla je pažnju javnosti tokom venčanja sestre Kejt s princem Vilijamom 2011. kada je nosila sestrin šlep u haljini kreatora Aleksandra Mekvina koja joj je ocrtavala telo. To venčanje pratilo je preko televizije gotovo dve milijarde gledalaca širom sveta. 

2024 © - Vesti online