Subota 20.05.2017.
14:29
Vestionline

Fotoreporter "Vesti" Miroslav Todorović dobitnik Majske nagrade

A. Čukić - Vesti
Nagrađeni Miroslav Todorović u društvu sa kolegama i fudbalskim trenerima (četvrti s leva)

Najveće društveno priznanje u oblasti sporta uručeno je najboljima, a među nagrađenima je i Fotoreporter "Vesti" Miroslav Todorović.

Naš Toša je rođen 29. aprila 1955. u Kruševcu. Posle osnovne, Srednju učiteljsku i Višu pedagošku školu završio je Aleksincu, a uz školovanje uspešan je bio i na fudbalskom terenu jer je igrao za aleksinački Napredak, Bor, Radnički iz Novog Beograda, BASK, Grafičar i PIM Beograd.

Punih 16 godina radio je kao učitelj u OŠ "Vlada Aksentijević" i odatle nosi nadimjak Uča. Ljubav prema sportu i fotografiji inspirisala ga je da počne da se bavi foto-reporterskim pozivom, Bio je saradnik "Tempa", "Ilustrovane politike", "Politike", specijalizovanog časopisa "Trener", a deceniju i po radio je kao ofiocijelni foto-reporter OSS.
Naš Toša je u "Vestima" već 23 godine.

Saradjivao je Toša sa mnogim  klubovima i savezima u Srbiji: KSS, FSS, a unazad dve decenije bio je urednik fotografije zvaničnog sajta FK Partizan. Bio je fotograf na Evropskim i Svetskim prvenstvima u košarci (Atina 1998, Istanbul 2001, Indijanopolis 2002, Stokholm 2003. i Beograd 2005), fudbalu (Francuska, Nemačka, Holandija i Belgija), odbojci (Beograd, Rim), rukometu (Slovenija, Beograd), vaterpolu (Beograd i Budimpešta), atletici (Beograd) i futsalu (Beograd). 

Svedok je velikog  broja utakmica Lige šampiona u fudbalu i košarci, Lige Evrope u fudbalu, Evrolige u košarci, Svetske lige u odbojci i vaterpolu...

Bio je i ranije nagrađivan - 1997. nagradom "Fotografija godine" USN Beograda, 2003. dobio je "Zlatni kadar" USN Srbije, 2004. bio je fotoreporte godine USN Srbije i Crne Gore. Najzad, dobitnik je i Majske nagrade - koja se dodeljuije samo jednom u životu.

A. Čukić - VestiManifestaciju je uveličala i srpska pevačica Jelena Tomašević otpevavši himnu "Bože pravde".

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, atletičar Mihail Dudaš, vaterpolista Duško Pijetlović samo su neki od dobitnika ovogodišnje Majske nagrade, najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta. 

Ceremoniju dodele nagrada je otvorio predsednik SSS Aleksandar Šoštar, koji je konstatovao da je "iza nas veoma uspešna godina, pa s toga nije bilo lako odrediti kome će pripasti prestižna Majska nagrada. Mnogo je velikih rezultata postignuto, međutim uspeh u sportu nisu samo medalje i rekordi, već je mnogo toga urađeno i van olimpijskog sporta."

Velizar Đerić, nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije i aktuelni predsednik Asocijacije sport za sve Srbije dobitnik je nagrade za životno ovom prilikom je  izjavio da je "ova nagrada zasluga svih nas, od premijera i novoizabranog predsednika Aleksandra  Vučića, preko ministarstva, profesionalnog i olimpijskog sporta, do rekreativnih i kompanijskih aktivnosti koje Asocijacija sport za sve Srbije protežira u masovnom obliku". 

Majske nagrade 2017.

Sportista u olimpijskom sportu: Tijana Bogdanović, Mihail Dudaš, Duško Pijetlović

Sportski funkcioner: Ana Joković, Milorad Krivokapić, Slobodan Branković

Sportski stručnjak: Dragan Donević, Milorad Dokmanac, Neven Dondur

Sportista invalid: Laslo Šuranji

Sportista u neolimpijskoj disciplini: Saida Bukvić, Igor Kovačić

Sportska organizacija: OK Vojvodina

Sportski novinar-urednik: Goran Anđelković

Sportski novinar: Slobodan Krstović

Sportski fotoreporter: Miroslav Todorović

Granski sportski savez: Vazduhoplovni savez i Rvački savez

Pedagoški radnik: Milan Pašić

Životno delo: Velizar Đerić, Miomir Mrvaljević, Velimir Aleksić, Branislav Simić, Đorđe Perišić

2024 © - Vesti online