Petak 19.05.2017.
22:30
Vestionline

"Kralj" na kolenima: Fener protiv Olimpijakosa u finalu Evrolige

Reuters
Serhio Ljulj bio ubedljivo najefikasniji igrač meča, ali raduje se naš Bogdan Bogdanović

Od prvog minuta, četa Željka Obradovića je zagospodarila terenom. Blistao je na startu meča Nikola Kalinić, kasnije su mu se pridužili Bogdan Bogdanović, Ekpe Judo i Jan Veseli, i već u prvoj četvrtini, Fener je imao dvocifrenu prednost. Meč se prelomio krajem treće i početkom četvrte četvrtine, kada je tim iz Istanbula poveo sa 16 poena razlike - 68:52 i tu je bio kraj za "kraljeviće".

Pripretio je Real smanjivši na 70:62, četiri minuta pre kraja, ali su žuto-plavi sačuvali prednost i drugi put uzastopno stigli do finala Evrolige (prošle godine u triler meču poraženi od CSKA posle produžetaka).

Reuters
Domaći navijači imali su razloga za slavlje

U pobedničkom timu, najbolji je bio Judo sa 18 poena. Pogodio je Amerikanac briljirao u finišu i postizao odlučujuće poene. Bogdan Bogdanović je postigao 14 poena (Srbin imao i šest skokova). Nikola Kalinić je odigrao odličan meč, ubacio je 12 poena, a nekadašnji igrač Zvezde imao je i šest skokova i isto toliko asistencija. Kod Madriđana, samo su dvojica bila raspoložena. Serhio Ljulj je ubacio čak 28 poena, a pratio ga je Džejsi Kerol sa 21 (pet trojki).

2024 © - Vesti online