Petak 19.05.2017.
13:19
Tanjug, Vestionline

Muslin: Bejl nije olakšica, videli ste Ronalda na EP

Reuters
Vels je ozbiljan protivnik: Slavoljub Muslin

- Vels nije samo Bejl, neće im igrati ni Tejlor. Ne treba gledati stvari kroz izostanak Bejla, videli ste i da je Ronaldo ispao u finalu Evropskog prvenstva u Francuskoj, pa je Portugalija bila još bolja. Računam na naš kvalitet, Bejl im jeste najbolji igrač, ali i ostali su dobri i na to ne smemo da gledamo kao na olakšavajuću okolnost - rekao je Muslin na konferenciji za medije u prostorijama FSS na Terazijama.

Selektor "orlova" ne smatra da bi poraz Velšana u Beogradu značio njihovu eliminaciju iz trke.

- Ako pobedimo Vels nećemo se kvalifikovati, ali bili bismo za korak bliže Rusiji. Neće to biti kraj, sve se okrene u fudbalu. Glavni konkurent nam je Irska, idemo im na noge, imamo isti broj bodova, ali do Dablina ima vremena, prva utakmica je najvažnija.

Muslin je za duel protiv Ostrvljana pozvao debitanta Aleksadra Prijovića iz PAOK-a koji je dobio prednost ispred napadača Partizana Uroša Đurđevića.

- Đurđević je bio prošli put i sada zaslužuje mesto, ali mlada reprezentacija igra važno Evropsko prvenstvo u Poljskoj i nisam hteo da uzimam mnogo igrača. Ostavio sam selektoru Lalatoviću da se na najbolji način spremi tim. Prijović ima više iskustva i jače utakmice u odnosu na njega.

Prema njegovim rečima izostanak takmičarskih utakmica neće biti problem za prvog golmana reprezentacije Vladimira Stojkovića.

- Stojković i Mitrović treniraju sa Partizanom posle završetka sezone u Čempionšipu. Problem je što ne brani, ali je već bio u takvoj situaciji. Ima veliko iskustvo, branio je na vrhunskom nivou do sada i imam puno poverenje u njega. Pripreme nam dozvoljavaju da ga spremimo.

Muslin je zadovoljan dosadašnjim bodovnim učinkom i prvim mestom posle pet utakmica kvalifikacione D grupe.

- Nismo imali sreće protiv Irske, verovatno bismo imali više bodova. Moram da budem zadovoljan, iako je mogao da bude veći bodovni saldo. Ostalo nam je pet velikih koraka, nadam se da ćemo biti prvi kao sad na polovini kvalifikacija - zaključio je Muslin.

Utakmica između Srbije i Velsa igra se 11. juna na stadionu Rajko Mitić.

2024 © - Vesti online