Petak 19.05.2017.
11:11
Tanjug, Vestionline

Počinje F4 EL: Željko,Bogdan i Kalinić jure Teodosićevu krunu

A. Čukić
Želi novu krunu: Željko Obradović

Stari znanci Olimpijakos i CSKA, koji brani titulu šampiona Evrope, danas prvi izlaze na parket dvorane Sinan Erdem od 17.30, a tri sata kasnije sastaju se Fenerbahče i Real. Po svemu prikazanom ove sezone četiri najbolja tima nalaze se u Istanbulu, a polufinalni parovi bili su identični kao pre dve godine kada se Real popeo na krov Evrope pobedom u finalu nad Olimpijakosom.

Fenerbahče srpskog trenera Željka Obradovića i reprezentativaca Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića prvi je izazivač jer igra u svom gradu i želi korak napred u odnosu na prošlogodišnje finale Evrolige kada je CSKA Miloša Teodosića slavio i konačno skinuo veliki teret sa sebe, Real je sa devet titula u tom takmičenju najtrofeniji i uvek sa najvišim ambicijama, dok je Olimpijakos nepredvidiv i opasan na čelu sa Vasilisom Spanulisom. Treneri sva četiri tima složili su se u oceni da svi imaju pođednake šanse za osvajanje trofeja.

- Iskusniji smo u odnosu na prethodne dve godine, posebno jer smo prošle igrali finale. Nema favorita i mogućih iznenađenja, svako ima šansu. Real Madrid ima devet titula šampiona Evrope, CSKA sedam, a Olimpijakos tri - rekao je Željko Obradović na zvaničnoj konferenciji za medije u Istanbulu.

Finale se igra u nedelju od 20 sati, a tri sata ranije meč za treće mesto.

2024 © - Vesti online