Četvrtak 18.05.2017.
18:22
Vestionline

Objavila je fotografiju sina na samrti kao opomenu svima

Majka je fotografiju objavila na društvenim mržama uz komentar: "Želim da svako zna da je moj sin Mičel umro od predoziranja drogom fentanil", piše 24sata.hr.

Šeri je objavljivanjem potresne fotografije želela da upozori na opasnost od droge. U Kanadi dnevno od predoziranja umre petoro do sedmoro ljudi, upozorila je.

- To je prava epidemija. Moram da naglasim da moj sin nije bio zavisnik nego je napravio grešku koja ga je koštala života - napisala je.

Fentanil je 100 puta jači od morfijuma. U medicini on spada u grupu lekova protiv bolova. Samo dva miligrama čistog fentanila može da ubije odraslog čovjeka.

- Nijedna druga droga u Kanadi ne ubija ljude kao fentanil. Krade nam decu i naše najdraže. Molim vas podelite to sa svojom porodicom i sa svojim prijateljima kako bi se izbegle tragedije - upozorava Šeri.

Prema statistikama 2016. godine 2.000 ljudi je u Kanadi umro od fentanila, a ove godine moglo bi da bude više smrtnih slučajeva. Od fentanila je prošle godine umro je i pevač Prins, piše Bild.

2024 © - Vesti online