Četvrtak 18.05.2017.
14:09
Tanjug

Vučić: Ne bih o Haradinaju, ali - šta je sa ZSO?! I Zaev tek treba da se pokaže...

Tanjug
Neće da odgovara na prozivke Zaeva i Haradinaja: Aleksandar Vučić

Kako je rekao, očigledno je da za to ne postoji nikakva želja u Prištini i naveo da je svojevremeno rekao i da ćemo se mi Srbi pozivati na Briselski sporazum, a da ostaje pitanje kako će ga neki drugi sprovoditi. Vučić je dodao da to mora biti jedna od tema o kojima će se razgovarati u narednom periodu.

A to što mi mirno i staloženoi odgovaramo na sve uvrede i što ne želimo teškim rečima da odgovaramo na takve stvari ne znači da smo imalo slabiji od bilo koga, poručio je.

Nisu bitne uvrede Zaeva, već...

Aleksandar Vučić je iz Odžaka poručio i da ga ne interesuju uvrede koje mu je, kako kaže, uputio mandatar za sastav nove vlade Makedonije Zoran Zaev i poručio da će suditi po delima, odnosno po tome kako će se Makedonija postaviti kada bude glasanje za prijem Kosova u članstvo u Unesko.

- Kada dođe glasanje u Unesku, onda ćemo da vidimo hoćete li da ispunite šta ste rekli - rekao je Vučić.

On je dodao da za razliku od Zaeva, ne želi da govori šta misli o njemu, jer, kako je rekao, nije na njemu da izlazi sa svojim stavovima, već je to na građanima Makedonije da zaključuju.

- On predstavlja drugu po veličini stranku u Makedoniji. Imaće priliku da formira vladu. Videćemo, sudićemo po delima. Ne smeta mi što je mene lično vređao, to govori više o njemu nego o meni. Ne žurim da odgovaram na takav način - rekao je Vučić.

Premijer je istakao da još nije dobio odgovor kada se rukovodstvo Srbije ponašalo nacionalistički i šovinistički.

- Uveren sam da nećemo ni dobiti taj odgovor, jer se to nije dogodilo. Valjda je to nekome trebalo u nekom trenutku - zaključio je Vučić.

2024 © - Vesti online