Sreda 17.05.2017.
18:59
B. M. - Vesti - Foto: B. Miličić

Ugroženim zemljacima u otadžbini od srca

Stana Jovanović i priložnici pomoći za narodnu kuhinju

Potvrdila je ona to do sada više puta odgovarajući na apele objavljene na Humanitarnom mostu, najčitanijih novina u dijaspori "Vesti". Oko Vaskrsa ona je u podrumskom prostoru hrama Svetog Jovana Vladimira kralja srpskog, prikupljala dobrovoljne novčane priloge za pomoć narodnim kuhinjama DO "Majka devet Jugovića" u Gračanici. Tako je zahvaljujući većem broju priložnika prikupljeno 650 evra, koje će narednih dana biti i uručeno saradnicima ove dobrotvorne organizacije pri eparhiji raško-prizrenskoj.

Baš kao i u ranijim prilikama Stana Jovanović, kojoj pomaže sin Dragutin, nerado govori o sebi, ali želi da pokaže da svako može da učestvuje u akcijama pomoći drugima u nevolji. Iako je broj priložnika za narodnu kuhinju u Gračanici mnogo veći, želja joj je da se pomenu: Milan i Marija Kuzmanović, Duško Dimić, Radmila i Rado Arđelam, Hristijana Tešić, Dejan Nikolić, Danijela i Mlađo Kudra, Stanislav Novković, Gordana Žunić, Radmila N, Drago Tomović, Dimitrije Mladenović, Ana Gajić, Željko Vujaklija i Cana Marković.

Svima njima, kao i onima čija imena nisu pomenuta, Stana Jovanović se zahvaljuje na podršci, uz napomenu da se svi što češće sete sunarodnika u nevolji, bilo gde da žive.

2024 © - Vesti online