Sreda 17.05.2017.
18:28
Z. Mirković - Vesti

Bambi na kanskom crvenom tepihu

Promicija srpske tradicije: Nastup na festivalu

Prvo su učestvovali na festivalu folklora u Sanremu na kojem su uspešno predstavili srpsku kulturu, a potom su na gotovo sedmodnevnoj turneji uživali u predelima francuske rivijere, divnih pejzaža i azurnih plaža.

Umetnički rukovodilac Vladan Radojković preneo je da su ansambli tri puta nastupali pred italijanskom publikom, kao učesnici festivala, ali kao najdraži je istakao samoinicijativni nastup u Kanu.

Naime, ispred poznatog kanskog crvenog tepiha, folkloraši Bambija uspeli su da "zbune" prolaznike Francuze i posetioce iz raznih krajeva sveta, jer su im priredili "fleš mob" - moderan oblik javnog performansa. Za ovaj poduhvat pripremili su petnaestominutni program pred kojim nijedan slučajni prolaznik nije ostao ravnodušan, zastao, posvetio pažnju, zapljeskao dlanovima i ovacijama pozdravljao sve veći broj učesnika koji su "niotkuda", jedan za drugim, postajali deo priče.

Igrači kroz smeh kažu da im je na celom putovanju najteže palo brojanje tunela, jer su izbrojali "cele dve i po večnosti". Ističu da su doživeli pregršt lepih trenutaka koje će prepričavati budućim generacijama.

Zahvalni Dejanu Mitiću

Uprava kluba posebno se zahvaljuje i Dejanu Mitiću autobuskom prevozniku, prijatelju kluba, koji je pomogao ostvarenju ove turneje.

2024 © - Vesti online