Utorak 16.05.2017.
20:19
Vestionline

Novi šok pred Rolan Garos! Francuzi stopirali Šarapovu

Reuters
Stop za Šarapovu

Rolan Garos nije joj dao specijalnu pozivnicu, iako je dobijala za prethodne turnire u Štutgartu i Madridu. Ipak, Francuzi su odlučili da treniraju strogoću na Ruskinji, koja se krajem prošlog meseca varatila na teren posle suspenzije od 15 meseci zbog upotrebe dopinga.

- Žao mi je Marije i njenih navijača. Ali, moja je misija i  odgovornost da zaštitim visoke standarde igre. Ako možemo da dajemo pozivnice za povratnike iz povreda, ne možemo da dajemo za povratak posle dopinga - rekao je predsednik Francuske teniske federacije Bernard Giudičeli Ferandini.

Ruskinja se prošog meseca vratila na teren posle suspenzije od 15 meseci. Stigla je do polufinala Štutgarta, a prošle nedelje poražena je na startu Mastersa u Madridu od Evgeni Bušar. Sigurno da će ovom odlukom najviše da se obraduju njene koleginice, koji je iz dana u dan prozivaju. Ipak, izgubiće tenis, pogotovo ženski koji je u velikoj krizi, pogotovo posle prinudnog odmora Serene Viljams, koja očekuje bebu.

Šarapova je trenutno na 211. mestu na WTA listi, Rolan Garos je osvajala dva puta, 2012. i 2014. godine. Drugi Grend slem sezone na programu je od 28. maja do 11. juna. 

2024 © - Vesti online