Utorak 16.05.2017.
12:44
b92.net, Vestionline

Tender - Traži se aikido majstor za Vojsku Srbije

youtube.com/Aleksandar Vokic
Ljubomir Vračarević je postavio standarde u aikidu

Traže se dva majstora realnog aikida sa crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije, piše između ostalog u tenderu Vojske Srbije, koji je prenela Politika.

Ovi instruktori moraju da imaju sertifikat za rad u skladu sa programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu bezbednosne provere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni "Rastko Petrović" u Pančevu, gde je sedište Specijalne brigade. 

Podsetimo, majstor realnog aikida Ljubomir Vračarević postao je majstor aikidoa 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja sa kog potiče, navodi sena sajtu Vikipedije i dodaje da je dugi niz godina radio sa policijom i specijalnim jedinicama vojske. 

Postao je poznat i u svetu jer je obučavao jedinice policije, vojske, službe obezbeđenja, kao i telohranitelje više svetskih državnika državnika. 

S druge strane, još jedan poznati aikido majstor pominjao se nedavno kao mogući trener našim specijalnim jedinicama. 

Radi se o holivudskom glumcu Stivenu Sigalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015.

On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava naše specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

2024 © - Vesti online