Ponedeljak 15.05.2017.
10:43
nezavisne.com, Vestionline

Banjaluka: Kazniti odgovorne za napad na "Tuzlansku kolonu"

wikimedia.org/Vanessa Vilarreal
Pripadnici Oružanih snaga BiH (Foto: Arhiva)

- Nema nikakve sumnje, bio je to isplaniran i organizovan napad na kolonu JNA koji je odneo živote mladim vojnicima, a mnogi od njih su teško ranjeni. Za taj zločin neko mora da odgovara - poručio je Čubrilović.

On ističe da zbog mira, stabilnosti i bolje budućnosti zemlje, svi ratni zločini moraju biti istraženi i procesuirani, a odgovorni izvedeni pred lice pravde, saopšteno je iz Narodne skupštine.

Čubrilović je ocenio da je za porodice žrtava poražavajuća i uvredljiva činjenica da ni nakon 25 godina od zločina i 22 godine od završetka rata ne mogu u miru i dostojanstveno da dođu na mesto tuzlanske tragedije i odaju poštu svojim najmilijim zbog ugrožene bezbednosti, baš kao što to nisu mogli da učine ni porodice ubijenih vojnika JNA u nekadašnjoj sarajevskoj Dobrovoljačkoj ulici.

U Bijeljini će danas biti odata pošta pripadnicima JNA stradalim pre 25 godina u "Tuzlanskoj koloni" kada su ih napale muslimanske snage, koje su ubile 59, a ranile 44 vojnika.

Obeležavanje ovog datuma održava se u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova.

2024 © - Vesti online