Nedelja 14.05.2017.
19:58
Vestionline, Blic.rs

Poznata voditeljka otkriva: Psujem i plačem dok pišem knjige

youtube.com/metubemetuber
Jelena Bačić Alimpić

- Pišem sve što osećam, a kada ne osećam, kada ne ide od ruke, kada sam prazna, tada ne pišem. Pišem kada imam neke padove ili slomove u životu ili kad ima mnogo radosnih trenutaka. Onda se latim pera. Sam život i jeste moja inspiracija... Dok pišem ja jako plačem. Arlaučem! Treba da vidite kako to izgleda. A onda psujem kao kočijaš u svoja četiri zida. Deca i muž se samo sklanaju i mole se da se sve što pre završi. To je takva erupcija emocija. To ne može da se odglumi. Toliko stojim iza svake reči koju napišem. Da je drugačije, varala bih sebe i druge - otkriva za "Blic" Jelena Bačić Alimpić, koja je nedavno objavila svoj novi roman "Nigde nema te".

Ova spisateljica se prisetila i početaka kada je objavila prvi roman i kako je sve što se tada dešavalo uticalo i na njenu decu.

- Bilo je veoma teško, prvenstveno zbog toga što su o meni izgovarane neosnovane tvrdnje, neargumentovani stavovi. Govorili su ih ljudi koji me ne poznaju i koji nisu pročitali nijedno moje delo. Vređalo me je to... Ne može to da vas ne zaboli. I naravno sve to utiče na celu porodicu. Ali drago mi je što je te kritičare svaka moja sledeća knjiga demantovala - kaže Jelena Bačić Alimpič. A njen najveći kritičar je upravo porodica.

- Ćerka je pročitala samo "Pisma gospođe Vilme". Svi ostali romani su joj teški, jer ona ima 17 godina. Rekla mi je: "mama ja ću još da sačekam malo..."Naravno da je razumem i podržavam. A suprug je pročitao sve moje knjige. Ali, njemu uvek nešto fali... Međutim, ko će da me bolje iskritikuje od njega!

2024 © - Vesti online