Nedelja 14.05.2017.
17:30
O. Đoković - Vesti

"Vesti" u Francuskoj: Srbi se rukovali sa Makronom

O. Đoković
Suzana, Pepi i predsednici Makron i Oland (okrenut leđima)

- Pošto se u Evropi obeležava Dan pobede, to smo kao zvanični zastavnici bili pozvani da uveličamo proslavu. Među zastavničarima drugih zemalja, bili smo pod Trijumfalnom kapijom na spomeniku Neznanom junaku, kao i na zvaničnim ceremonijama Opštine 15. i 8. pariskog arondismana. To su uvek veoma svečani trenuci, kada se intonira himna, raspaljuje večni plamen i polažu venci - sa velikom dozom uzbuđenja kaže Stana.

O. Đoković
Zvanični zastavničar: Stana Bilbija 

Ono što će ovaj naš trio posebno pamtiti jeste i upoznavanje i rukovanje sa tek izabranim predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

- Pred spomenik Neznanog junaka, na glavnu francusku ceremoniju došao je sa aktuelnim predsednikom Francuske Fransoa Olandom. Predsednik Oland nas odavno poznaje, uvek se rukuje sa nama, obavezno razmenimo reč-dve. Ovaj put sam Olandu rekla da je bio dobar predsednik i zaželela mu srećan odlazak, a on me je poljubio, a Makronu sam uputila dobrodošlicu, rekoh mu i da smo mi Srbi. Ne znam kakav će on stav zauzeti prema Srbiji - nabraja Stana koja se s tim lepim informacijama javila dopisništvu "Vesti" u Parizu.

O. Đoković
Stana na proslavi 15. arondismana, rukovanje sa gradonačelnikom Filipom Gijonom
2024 © - Vesti online