Nedelja 14.05.2017.
11:10
Vestionline

Volero treći na svetu, Terziću prva medalja

FIVB
Zoran Terzić savetuje odbojkašice Volera

Trener Zoran Terzić, njegov pomoćnik Željko Bulatović, Bojana Živković, Silvija Popović i Ana Antonijević naći će se danas kasnije popodne na pobedničkom postolju, sasvim zasluženo jer su na ovom takmičenju ostvarili četiri pobede i dva puta - na startu i na kraju turnira bili bolji od strašnog turskog tima za koji igraju Maja Ognjenović i Tijana Bošković.

Volero je odlično otvorio meč i poveo sa 2:0, Tijana Bošković je sa 24 poena vratila tim sa Bosfora u igru. Ipak, u odlučujućem petom setu izabranice našeg selektora Zorana Tetzića uspele su poremete prijem servisa Turkinja, steknu prednost i - stignu do 15:12 čime je veliko slavlje moglo da počne. 

- Odličan, veoma uzbudljiv meč. Drago mi je što je ekipa ovog puta pokazala da ume da igra pod velikim pritiskom. Ovo je za mene prva medalja na klupskom Svetskom prvenstvu, nadam se da će ih biti još - rekao je posle meča trener Zoran Terzić, koji je sa svojim pomoćnikom Željkom Bulatovićem ove sezone Voleru doneo mnogo radosti.

U velikom finalu, za titulu svetskih šampionki, boriće se prvak Evrope Vakifbank protiv Reksone, koja je najbolja ekipa Južne Amerike.

2024 © - Vesti online