Sreda 11.11.2009.
12:00
N. S. Preradović - Vesti

Vlast i tajkuni režirali paniku

Kako vreme odmiče i kao se zahuktava, po mnogima kontraverzna kampanja za zaštitu žitelja Srbije od virusa novog gripa, tako raste panika, ali i broj onih koji sumnjaju da su namere nadležnih državnih činovnika u prevenciji svinjskog gripa iskrene.


Prof. dr Kostadin Pušara u intervjuu za "Vesti" tvrdi da u panici koja je zahvatila stanovništvo, prste imaju izvršna vlast i tajkuni.
- Na vakcini će neko da debelo skine kajmak, narod će dati i poslednju paru, ništa drugo ga neće zanimati, ni otkazi, ni kriza, ni siromaštvo - kaže Pušara.

Novi grip je poslednjih dana tema broj jedan u Srbiji. Da li ima indicija i o namernom stvaranju panike kod građana?
- Novi virus gripa je muka za sve građane u ovoj zemlji, u to nema sumnje. Ali na žalost, kako se stvari odvijaju, ubeđen sam da su čitavu ovu situaciju iskoristili političari iz izvršne vlasti i neki privredni moćnici kako bi paniku dodatno povećali. Tokom ove nedelje biće potpisan ugovor o kupovini tri miliona doza vakcina protiv novog gripa, a neko će na tome debelo da skine kajmak. Da nevolja bude veća, već se najavljuju novi talasi gripa, periodično po mesecima, što znači da će biti novih nabavki i zgrtanja zarade, a da građani ni ne znaju da li su im te vakcine stvarno potrebne.


Znači, opet preko leđa naroda?
- Naravno, u režiji tajkuna i izvršne vlasti, narod će dati i poslednju paru da kupi vakcine za sebe i svoju decu. Niko više ne brine o tome da li ova nacija, u kojoj veliki broj radnika ne prima plate, uopšte ima para za hleb.

2024 © - Vesti online