Petak 12.05.2017.
18:14
blic.rs, Vestionline

Stefanović: Haradinaj Niš možže da vidi samo iz zatvora

Tanjug
Nebojša Stefanović objavljuje rat mafiji u Srbiji

Stefanović je za Tanjug rekao da je posle današnje izjave Haradinaja potpuno jasno da je ono što on govori stav kosovskih Albanaca, da te izjave imaju funkciju i da su potpuno bile lažne sve one izjave koje su trebalo da ubede građane Srbije da on govori kao političar, da ne predstavlja stavove kosovskih Albanaca, da nema nikakvu javnu finkciju.

- Nedavno se na teritoriji opštine Orahovac odigrao sastanak, sastali su se Haradinaj i Hašim Tači, Kadri Veselji i Fatmir Ljimaj koji su razgovarali o problemima koje imaju, nadležnostima različitih institucijama koje treba da se formiraju poput suda za zločine nad Srbima koje su počinili kosovski Albanci, ali i sve aktivnosti koje treba da budu usmerene ka izjavama i konkretnim radnjama za stvaranje takozvane Velike Albanije - dodao je Stefanović.

On je naznačio da je očigledno to provokacija koja kontunuirano traje, koju guraju kosovski Albanci.

- Oni su ti koji prvi na veoma ozbiljan način izazivaju i provociraju, nažalost bez jasne reakcije i osude međunarodne zajednice pre svega EU - upozorio je Stefanović.

Prema njegovim rečima jasno je da je ova izjava trebalo da učini Srbiju nervoznom, i da Sbrija posle takve izjave načini neki ishitreni potez.

- Cenimo da je reč o jednoj vrlo ozbiljnoj izjavi koja bi trebalo na ozbiljan način da zabrine i sve one u EU koji razmišljaju o stabilnosti u ovom prostoru. Što se tiče izjava Haradinaja u kojima pominje Niš mogu samo da kažem da on Niš može da vidi samo tako što će videti niški okružni zatvor i to iznutra. To je jedino što može od Niša da vidi izdržavajući dugogodišnju kaznu zbog zločina nad srpskim narodom - zaključio je Stefanović.

2023 © - Vesti online