Petak 12.05.2017.
13:57
Vestionline, Tanjug

Dodik: Srpska ne želi sukobe, ali će braniti svoju slobodu

Tanjug
Republika Srpska je simbol slobode srpskog naroda: Milorad Dodik

- Republika Srpska je usmerena ka stabilnosti regiona i evropskim integracijama, ali integracija u NATO će biti moguća, samo ukoliko to narod prihvati - rekao je Dodik.

On kaže da je Republika Srpska simbol slobode srpskog naroda, ali nije uperena protiv bilo koga drugog, prenosi FENA.

Dodik navodi da su im prioriteti sloboda i opstanak Republike Srpske i da samo u takvim uslovima može da sarađuje sa drugima, braneći svoja ustavna prava.

Govoreći o formiranju bivše vojske Republike Srpske, rekao je, između ostalog, da su Srbi stradali kada nisu imali državu i vojsku.

- Zato u osnovi formiranja vojske Republike Srpske jeste bilo da se spreči stradanje našeg naroda u tim teškim vremenima - rekao je Dodik na obeležavanju 12-godišnjice formiranja Vojske Republike Srpske, koje je  održano u kasarni "Kozara" u Banja Luci.

Komandant Trećeg pešadijskog (RS) puka OSBiH Nedeljko Kopuz je rekao da taj puk ima značajne rezultate, te da je njihovo opredeljenje najbolja obuka i dostizanje visokih profesionalnih standarda, što se vidi i kroz učešće u mirovnim misijama, prenosi FENA.

Naglasio je da u Bosni i Hercegovini ima mesta za sve, ali da moraju više da se poštuju i prihvate različitosti, uz iskreno uvažavanje i tolerancu, a to će dati šansu miru, stabilnosti i prosperitetu.

Ceremoniji obeležavanja u kasarni Kozara prisustvuju najviši predstavnici političkog, javnog i kulturnog života, vojnodiplomatski predstavnici akreditovani u Bosni i Hercegovini, kao i brojne druge zvanice i gosti.

2024 © - Vesti online