Četvrtak 11.05.2017.
18:01
B. Božin - Vesti

Glasajte za Tijanu!

M. Karović
Nema tremu: Tijana Bogićević

Kako njen plasman u finale zavisi od glasova dijaspore, pozivamo naše ljude širom Evrope da večeras glasaju za našu Tijanu i time obezbede Srbiji mesto u finalu.

- Meni je najvažnije kako ću izvesti pesmu, i ta tri minuta su mi najbitnija. Sve drugo od haljine do frizure je manje važno. U principu to je jako veliki proces, sve je izrežirano do najsitnijih detalja, a ja rado prihvatam savete, jer smatram da su mi neophodni - rekla je Tijana.
I dok se večerašnji takmičari pripremaju za izlazak na scenu, mediji i dalje bruje o prvom polufinalu. Najviše pažnje izazvao je crnogorski predstavnik Slavko Kalezić sa numerom "Space", o čemu posebno pišu nemački mediji.

- Evrosong je neumorno već godinama rezervat za šarene i otkačene kreature koje su izmilele iz svojih rupa samo tokom jednonedeljnog Evrosonga - konstatovao je komentator Špigel onlajna, koji se sa posebnom ironijom osvrnuo na nastup crnogorskog predstavnika.

Finalisti prvog polufinala

Posle prve polufinalne večeri održane 9. maja plasman u završnicu Evrosonga izborili predstvanici: Moldavije, Azejberdžana, Grčke, Švedske, Portugalije, Poljske, Jermenije, Australije, Kipra i Belgije. Njima će se pridružiti deset najbolje plasiranih izvođača iz druge polufinalne večeri, kao i predstavnice velike petorke - Nemačka, Francuska, Italija, Velika Britanija, Španija i domaćin Ukrajina. Veliko finale zakazano je za subotu uveče 13. maja u Areni u Kijevu, i tada će pravo na glasanje imati 42 zemlje učesnice ovogodišnjeg takmičenja.

- Za žaljenje je da Slavko Kalezić, kika-bič iz Crne Gore, svoju kosu koja ima razmere baštenskog creva mora da smota i da ide, jer su tako hteli telefonski glasovi koji su pokvarili igru - dodaje komentator.

On je imao zamerke i na Slavkovo pevačko umeće i smatra da je šteta što u finalu u subotu neće doći do "epske borbe kikama između učesnika iz Crne Gore i Jermenije".

- Moguće je da je Slavko pred spavanje posle uzbudljivog radnog dana kao službenik u odeljenju za odštete osiguranja za kućne ljubimce video previše Bijonsinih "hairtutorijal" spotova. Njegova impresivna kika-bič kojom bi mogao da pripitomi bika, već je viđena na prošlogodišnjoj turneji kraljice Bijonse, gde se u ritmu njene muzike okretala kao propeler. Slavko Kalezić, nažalost deluje više kao minimalistički restilizovana Meduza - piše u komentaru Špigela o neslavnom nastupu crnogorskog predstavnika koji se nije plasirao u finale takmičenja.

Kako glasati?

Na impozantnoj evrovizijskoj sceni večeras će se nadmetati predstavnici 18 zemalja i to: Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Ruminija, Holandija, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Hrvatska, Norveška, Švajcarska, Belorusija, Bugarska, Litvanija, Estonija i Izrael.

Pravo na glasanje večeras imaju gledaoci iz navedenih zemalja (ne može se glasati za sebe) kao i članovi žirija i publika iz Nemačke, Francuske i domaćin Ukrajina koji su se direktno plasirali u finale. Broj na koji će moći da se glasa u svakoj zemlji biće vidno istaknut na ekranima nacionalne TV kuće u toj zemlji. Mesto u finalu obezbediće predstavnici deset zemalja i to na osnovu glasova stručnog žirija i glasova publike putem telefona.

2024 © - Vesti online