Četvrtak 11.05.2017.
09:52
informer.rs

Rusi upozoravaju: Haradinaj kao premijer donosi rat Balkanu, Srbija da bude spremna

Reuters
Spreman za realizaciju projekta "velika Albanija": Ramuš Haradinaj

- Glasanje u parlamentu takozvane države Kosovo o nepoverenju vladi, podrazumeva, prema Ustavu ovog samoproglašenog entiteta, automatsku ostavku vlade Ise Mustafe - naveo je Kolbanovski da bi potom konstatovao:

- Ako nema valjanih razloga za ostavku Ise Mustafe, ovakav scenario jedino može biti objašnjen direktnim instrukcijama koje su Kosovski Albanci dobili od SAD, u sklopu realizacije projekta velika Albanija. Potencijalni izbor ratnog zločinca Ramuša Haradinaja za premijera takozvane države Kosovo značio bi realizaciju agresivnih planova Albanaca na Kosovu u Srbiji i Makedoniji - naglasio je Kolbanovski.

Prema njegovim rečima, u ovoj situaciji, verovatnoća oružanog sukoba na Balkanu može se sprečiti samo uspostavljanjem vojne regionalne ravnoteže i kvalitativnim poboljšanjem vojnog potencijala Srbije.

- Snaga srpskog odgovora na vojni napad bi trebalo da obeshrabri rešenost bilo kog agresor uzme oružje u ruke i napadne, bez obzira na podršku međunarodnih pokrovitelja - zaključio je Kolbanovski.

2024 © - Vesti online