Subota 03.07.2010.
21:27
Vestionline

Lev: Tim je pokazao volju šampiona

Nemačka je ranije danas u četvrtfinalu Mundijala pobedila Argentinu 4:0.

"Ponosan sam na igrače, ne samo danas, već i od početka SP. Ono što smo odigrali u drugom poluvremenu, to je za divljenje. Tim je pokazao volju šampiona. Što se tiče rezultata, on je nezamisliv. Činjenica je da smo postigli četiri gola. Mesi praktično nije ni igrao. Mi smo igrali savršeno i zasluženo smo stigli do polufinala SP", rekao je Lev.

Kapiten nemačke reprezentacije Filip Lam izjavio je da njegov tim voli da igra protiv Argentine.

"Argentina nam je na vrhu najomiljenijih reprezentacija. Neverovatno je da pobedjujemo svoje rivale sa po 4:0. To je fascinantno kako mi igramo. Nadamo se finalu, ali siguran sam da ćemo imati težak zadatak u polufinalu", dodao je Lam.

Tomas Miler je najbolji strelac Nemačke na SP sa četiri gola. On zbog žutih kartona neće igrati u polufinalu.

"Mislim da Nemačku niko ne može da zaustavi do title. Ovo je ludilo. Ako smo uspeli Argentinu da pobedimo s 4:0, šta rechi za druge rivale... Jasno je da se radi o timskom radu. Pružili smo maksimum. Ako želim da budem najbolji strelac turnira onda moji saigrači moraju da se potrude da se plasiramo u finale. A onda će biti svašta", rekao je Miler.

Jedan od najboljih argentinskih fudbalera Karlos Tevez teško je primio poraz.

"Mnogo nas boli ovaj poraz. Znali smo da će da bude teško, ali nismo očekivali ovaj rezultat. Napadali su nas tokom svih 90 minuta i zasluženo su pobedili. Mi smo postigli cilj plasmanom u četvrtfinale SP, ali ostaje žal da smo mogli više", istakao je Tevez.

2024 © - Vesti online