Utorak 09.05.2017.
20:44
slobodnaevropa.org, Vestionline

VIDEO: Duh Rusije u Severnoj Mitrovici

A. Čukić
Kosovska Mitrovica

- Sloboda je danas misaona reč za srpski narod na prostoru Kosova i Metohije i sloboda je ono za šta se svakodnevno zalažemo. Sećamo se, pamtimo i poštujemo sve stradale. Svedoci smo da pritisci na slobodarski srpski narod na prestaju. Želimo da uputimo poruku mira i istaknemo da građani žele mir i slobodu i za njih ćemo se boriti svim diplomatskim sredstvima - rekao je predsednik "Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica" Aleksandar Spirić.

U glavnoj ulici u Severnoj Mitrovici duž pešačke zone do glavnog ibarskog mosta u Severnoj Mitrovici postavljene su zastave Republike Srbije i Ruske Federacije i video-bimovi na kojima su direktno prenošene manifestacije Parada pobede u Moskvi i centralna svečanost Republike Srbije sa poligona u Nikincima, povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije, Dana pobede nad fašizmom i Dana Evrope.

U Osnovnoj školi Sveti Sava u Severnoj Mitrovici, povodom Dana pobede nad fašizmom, održan je javni čas na temu II svetskog rata i uloge srpskog naroda u toj borbi.

2024 © - Vesti online