Subota 03.07.2010.
17:51
Vestionline

Nemačka deklasirala Argentinu

Golove za "pancere" postigli su Miler u trećem, Klose u 68. 89. i Fridrih u 74. minutu. Nemačka će u polufinalu SP igrati 7. jula sa pobednikom meča između Španije i Paragvaja, koji je na programu kasnije večeras. U prvom polufinalu, 6. jula, sastaće se Holandija i Urugvaj.

Nemačka je povela već u trećem minutu. Švajnštajger je odlično centrirao iz slobodnog udarca iskosa sa leve strane, a Miler je bio brži od Otamendija i Romera i glavom je loptu dovoljno skrenuo da prevari golmana i završi u mreži Argentinaca.

"Panceri" su u nastavku meča imala više od igre, a Nemačka je naredni udarac ka golu uputila u 13. minutu preko Podolskog, ali je lopta završila u korneru. "Gaučosi" su u 16. minutu pokušali preko Di Marije da ugroze gol rivala, ali je Nemačka odbrana odlično intervenisala. Nemci su u 24. minutu propustili veliku priliku da povedu 2:0. Miler je na desnoj strani pretrčao Hajncea, a onda je uposlio Klosea, koji je sa oko 10 metara šutirao preko gola.

Argentinci su prvi udarac u okvir gola protivnika uputili u 34. minutu, ali je Nojer odbranio šut Iguaina. Argentina je dva minuta kasnije postigla gol, ali su sudije poništile pogodak zbog ofsajda u kome su se našli napadači "gaučosa". U 40. minutu ponovo se istakao golman Nojer koji je odlično odbranio udarac Demikelisa sa oko pet metara. Poslednju šansu u prvom poluvremenu imala je Nemačka u 44. minutu. Lam je odlično pronašao Milera, koji je šutirao sa oko 12 metara, ali je lopta zakačila Burdisa i otišla u korner.

Argentina je uputila prvi udarac ka gol protivnika u drugom poluvremenu, pošto je Di Marija iskosa sa desne strane šutirao pored gola Nojera. "Gaučosi" su nastavili sa napadima, a udarac Maskerana u 53. minutu izblokirao je Mertezaker. Nemačka je u 58. minutu imala dve šanse. Prvo je Romero zaustavio udarac Podolskog iz slobodnog udarca, a onda je u narednom napadu zaustavio loptu ispred Klosea.

U narednih nekoliko minuta obe selekcije su izvele po nekoliko opasnih napada, ali je Nemačka povela 2:0 u 68. minutu. Podolski je proigrao Klosea, koji je izbegao ofsajd zamku i pogodio za vođstvo od 2:0. Već u 74. minutu bilo je 3:0 za "pancere". Švajnštajer je prevario nekoliko argentinskih igrača, a onda je proigrao Fridriha kome nije bilo teško da sa nekoliko metara loptu ugura u mrežu.

Kros je u 81. minutu odlično šutirao sa oko 25 metara, ali je Romero izbacio loptu u polje. Konačan rezultat postavio je Klose u 89. minutu posle kontranapada, kada je centaršut sa leve strane na prvu smestio za katastrofu izabranika Dijega Maradone za konačnih 4:0.

Nemačka - Argentina 4:0 (1:0)
(Miler 3', Klose 68', 89', Fridrih 74')

Stadion: Grin point u Kejptaunu. Gledalaca: 61.000. Sudija: Ravšan Irmatov (Uzbekistan) Žuti kartoni: Miler 35' - Otamendi 11', Maskerano 80'

 

NEMAČKA: Nojer, Lam, Fridrih, Mertezaker, Boateng (od 72' Jansen), Kedira (od 78' Kros), švajnštajger, Miler (od 84' Trohovski), Ozil, Podolski, Klose. Selektor: Joahim Lev.

ARGENTINA: Romero, Otamendi (od 70' Pastore), Demikelis, Burdiso, Hajnce, Rodrigez, Maskerano, Di Marija (od 75' Aguero), Mesi, Iguain, Tevez. Selektor: Dijego Armando Maradona.

2024 © - Vesti online