Utorak 09.05.2017.
18:01
D. Jovičić - Vesti

Đaci čuvajuizvorsku vodu

D. Jovičić
Posebna pohvala: Učesnici iz Manhajma tokom snimanja filma

Filmovi obeju škola rađeni su na temu "Iz izvora, kap po kap", a želja organizatora bila je da se ovom temom kod najmlađih naraštaja podigne svest o očuvanju izvorske vode.

Film učenika škole iz Štutgarta, čiji je mentor Tatjana Popović, plasirao se u deset najboljih i konkuriše za prve tri nagrade. U filmu su glumili učenici od prvog do osmog razreda, Sara i Nina Stojičić, Julia Dobrić, Danilo i Željana Ječmenica, Anđela Ivanišević, Simon Rakulj, Ilijana i Anđelina Dejanović, Aleksandra Vučić, Filip Stevanović, Helena Ilić i Emilija Perica. Za šminku i kostim zaslužne su Nada Stojičić, Žaklina Vučić i Tatjana Popović, koja je ujedno sa Milanom Pavlović osmislila i scenario. Režiju potpisuju Tatjana Popović i Marko Rakić, koji je bio zadužen i za montažu filma. U filmu je korišćena originalna muzika Dalibora Vrzića.

Film učenika škole iz Manhajma i njihov mentor Milana Rakić dobili su posebnu pohvalu na ovom festivalu. U filmu koji je sniman na manhajmskom Vaserturmu učestvovali su učenici svih razreda, Dejan i Nenad Božić, Aleksandar Dimić, Liliana i Luka Đukić, Daniel Zdravković, Nikola Marko Irić, Adrijana Jovičić, Vanja i Nemanja Knežević, Valeria i Dajana Lučić, Bojan i Slaven Marjanović, Marija Narić, Tara Radosavljević, Emilija Spasojević, Danilo Hrvač, Anastasija i Maja Uzelac.

Finale 26. i 27. maja

Finale ovog međunarodnog takmičenja održaće se 26. i 27. maja u Banji Vrujci, kada će biti proglašeni pobednici u svim kategorijama.

Petoro učenika profesorke Rakić plasiralo se i u finale likovnog konkursa ovog festivala, a to su Nikola Marko Irić, Anastasija Uzelac i Slaven Marjanović iz Manhajma, kao i Julia Kern i Anđelina Savić iz Hajlbrona.

2024 © - Vesti online