Subota 03.07.2010.
17:25
Tanjug

Puriću i Uskokoviću privremeno zaplenjene akcije

Slobodan Homen


Državni sekretar Homen je za Tanjug precizirao da je reč o prvoj naredbi te vrste od početka primene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, jer postoji bojazan da će vlasnici prodati akcije ili umanjiti njihovu vrednost do odluke suda o privremenom oduzimanju imovine.


Od Purića je privremeno zaplenjeno 10.613 akcija ukupne vrednosti preko 124 miliona dinara, odnosno oko 1.2 miliona evra, a od Uskokovićevih rođaka i saradnika 93.573 akcije.


Na nepoštovanje odluke tužilaštva o zabrani raspolaganja akcijama u pomenutim preduzećima, koje su donete još u januaru tužilaštvo i Agenciju za privatizaciju upozorili su radnici pomenutih firmi, naveo je Homen i dodao da su oni podneli tužilaštvu i krivične prijave protiv aktuelnih direktora tih preduzeća.


Prema Homenu, Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom u ponedeljak će postaviti privremene upravnike u ovim preduzećima do odluke suda o privremenom oduzimanju imovine kako bi se sprečila prodaja imovine i umanjenje vrednosti akcija.


Naredbu tužilaštva o privremenom oduzimanju akcija sprovodiće organizaciona jedinica za finansijsku istragu.


Protiv Purića i Uskokovića se vode krivični postupci zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja sticali protivpravnu imovinsku korist.

2024 © - Vesti online