Utorak 09.05.2017.
15:03
Vestionline

Hrabrost ili ludost: Par iz Kalifornije venčao se na vrhu sveta (FOTO)

Zaljubljenom paru nije smetala ni velika hladnoća, ni sneg, ali ni visinska bolest - njihov cilj je bio da se popenju do baznog kampa na Mont Everestu koji se nalazi na 5.180 metara nadmorske visine. A tamo su rekli sudbonosno "Da". 

Putovanje su planirali godinu dana, a kada su došli na vrh, u šatoru su se pripremili za venčanje. Iako je bilo vrlo hladno, Ešli je imala klasičnu venčanicu, a na nogama gojzerice. Ipak, osmeh joj nije silazio s lica.

Prisetila se kako su došli na ideju da se venčaju na tako ekstremnom mestu, prenosi Dejsli mejl. 

- Poslemnogo razmišljanja odlučili smo da tradicionalno venčanje nije za nas. I koliko god smo želeli da podelimo taj trenutak s našom porodicom i prijateljima, oboje nas je privukla ova ideja. Nas dvoje smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti mnogo teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili - ispričala je.

Našli su čak i fotografa koji je bio voljan da se upusti sa njima u avanturu. Čarlton Čerčil je fotograf specijalizovan za ovakve pustolovine, koji je sa njima putovao iz Kalifornije. 

Posle venčanja vratili su se helikopterom koji ih je gore čekao. 

2024 © - Vesti online