Ponedeljak 08.05.2017.
18:01
Z. G. M. - E. V.

Devojčici slao slike svog polnog organa

pixabay.com
Pedofili vrebaju na društvenim mrežama

Osim toga, Miloš je devojčici slao i slike svog polnog organa!

Osumnjičeni se, prema pisanju medija, devojčici lažno predstavio kao vršnjak kako bi, najpre, započeo komunikaciju s njom i pridobio njeno poverenje. Prepiska je ubrzo počela da poprima seksualnu konotaciju, a kad je sadržaj poruka, koje je devojčica primala, postao krajnje neprimeren, ona je o svemu obavestila roditelje.

- Devojčica se požalila da na Fejsbuku dobija čudne poruke od nepoznatog muškarca. Zabrinuti otac je odmah proverio o čemu je reč i zgrozio se onim što je pročitao. Odmah mu je bilo jasno da je u pitanju pedofil, pa je istog momenta preuzeo dopisivanje sa njim u ćerkino ime - preneli su mediji reči izvora iz istrage.

Zaplenjeni laptop i mobilni

Nakon što je uhapšen, Milošu M. su po nalog tužioca za visokotehnološki kriminal oduzeti računar i mobilni telefon. Veštačenjem bi trebalo da se utvrdi da li je on i ranije zlostavljao decu na isti način, kao i da li je s nekim uspeo da ostvari kontakt van interneta i društvenih mreža.

"Joj, kako ćeš da uživaš i da vrištiš i raširiš noge. Slikaj se slobodno. Kako ćeš da se skineš preda mnom ako ne smeš da se slikaš...", samo su neke od poruka koje je Miloš slao devojčici, posle čega su usledili i otvoreni pozivi na seks.

Opšte karakteristike pedofila

* često su boljeg obrazovanja
* veliki procenat njih ima posao koji im omogućava da budu blizu dece
* trude se da steknu poverenje i prijateljstvo sa decom.
* ciljna grupa su im deca u nevolji, sa tužnom životnom pričom ili emocionalno zapuštena
* pretežno su to porodični ljudi, koji nemaju druga krivična dela
* mnogi su u detinjstvu bili žrtva nekog seksualnog nasilja
* neki se žene sa majkama koje imaju decu, koja su njihova ciljna grupa
* iako nemaju dece, često drže u kući predmete koji bi mogli da zanimaju decu

Otac devojčice je za medije rekao da je nastavio da se dopisuje sa pedofilom u ćerkino ime.

- U toj prepisci sam mu jasno stavljao do znanja da sam 2006. godište, ali to njega nije doticalo. Malo je reći da je ta prepiska bila strašna i, za mene kao roditelja, šokantna. Sve sam odmah prijavio policiji i očekujem da policija i tužilaštvo odrade svoj deo posla. Sigurno neću da stanem na ovome, ima da odgovaraju on i njemu slični. Ovo je strašno - rekao je otac devojčice.
Policija je posle prijave roditelja devojčice uspela da identifikuje i locira pedofila koji je ubrzo uhapšen u selu u okolini Ivanjice.

Psiholozi: Moguće trajne posledice po decu

Dečji psiholozi ističu da zloupotreba dece na internetu može na njih ostaviti velike i trajne posledice. Ukoliko dete i uspe da izađe na kraj sa događajima koji su ga zadesili, često za njim ostaje video snimak koji se kasnije može ponovo pojaviti i prouzrokovati pojavu novog traumatičnog iskustva.

Trauma se može manifestovati noćnim morama, nesanicom, glavoboljom, a dete može razviti neki od oblika anksioznosti, opšte nepoverenje prema odraslima, razviti neki od oblika seksualno disfunkcionalnog ponašanja. Rezultati jednog od istraživanja, sprovedenog u organizaciji Centra za prevenciju devijantnog ponašanja kod mladih iz Novog Sada, opominju da je 68 odsto učenika novosadskih osnovnih škola tokom tromesečnog perioda makar jednom bilo izloženo nasilnom ponašanju u školi.

Na socijalnim mrežama prihvatilo je poziv za prijateljstvo osobe koju ne poznaje lično ili nikada nije srelo uživo 58 odsto ispitanih učenika, njih 42 odsto je komuniciralo putem četa s osobama koje ne poznaje, dok je njih 11 odsto izjavilo da je prihvatilo sastanak s osobom koju je upoznalo preko interneta.

2024 © - Vesti online