Ponedeljak 08.05.2017.
17:02
slobodnaevropa.org, Vestionline

Zašto Milo gubi gradove u Crnoj Gori?

Reuters
Milo Đukanović: Sve manje razloga za slavlje posle lokalnih izbora

Na izborima u Herceg Novom za partiju Mila Đukanovića glasalo je gotovo hiljadu birača manje nego na prethodnih lokalnim izborima, ili četiri odsto manje birača, ako se njihov rezultat poredi sa procentom glasova koje je DPS osvojio na parlamentarnim izborima u oktobru prošle godine.

Boris Raonić iz Građanske alijanse kaže za Radio Slobodna Evropa da je nesporan pad snage i uticaja DPS-a na političkoj sceni i da su to nagovestili rezultati izbora u Budvi i Kotoru, a da su u Herceg Novom samo potvrdili tu činjenicu.

On kaže da je osnovni razlog to što u DPS-u ne žele suštinski da se menjaju i što i dalje pokušavaju svoju moć da ostvare preko finansijskog uticaja, medija i struktura bezbednosti.

I u Budvi i u Kotoru za gradonačelnike izabrani su funkcioneri Demokrata Alekse Bečića, što takođe ukazuje na rast te partije koja je nastala nakon što su je osnovali bivši funkcioneri takođe opozicione Socijalističke narodne partije.

Analitičar Dragiša Janjušević kaže da je ključ uspeha Demokrata na izborima u Herceg Novom to što su uspeli u nečemu što do sada nije pošlo za rukom nijednoj opozicionoj partiji:

- Demokrate su fenomen u smislu da su prva partija koja je uspela da na ovim izborima uđe u biračko telo DPS-a - tvrdi Janjušević.

2024 © - Vesti online