Ponedeljak 08.05.2017.
19:54
Tanjug, Vestionline

Gojković pozvala zemlje Afrike da spreče ulazak Kosova u UNESKO

Tanjug
Maja Gojković zahvalila Africi na nepodržavanju nezavinosti Kosova

Gojković je, prvog dana redovnog zasedanja Panfaričkog parlamenta u Mindradu u Južnoafričkoj Republici, zahvalila njegovim članicama što su prepoznale problem jednostrano proglaššene nezavisnosti Kosova kao neprihvatljiv i izuzetno opasan presedan koji preti nesagledivim posledicama po svetsku stabilnost.

- Pozivam vas da istrajete u takvom stavu i time doprinesete očuvanju mira i stabilnosti u regionu Jugoistočne Evrope, kao i naporima koje vlada Srbije ulažže u cilju miroljubivog reššavanja ovog pitanja kroz neposredan dijalog - navela je Gojković.

Pozivajući članice Afričke unije da spreče potencijalno članstvo Kosova u UNESKO, Gojković je ukazala da bi to pored ostalog otvorilo put za destrukciju i nestanak neprocenjive kulturne baštine ne samo srpskog naroda, već i čitavog sveta.

Predsednica srpskog parlamenta je ukazala da je Srbija snažžno opredeljena da nastavi da radi na sveobuhvatnom unapređenju prijateljskih odnosa i ekonomske saradnje sa Afričkom unijom i zemljama članicama, podsećajući da je još 1961. godine glavni grad Srbije bio domaćin osnivačkog Samita nestvrstanih.

2024 © - Vesti online