Ponedeljak 08.05.2017.
15:23
b92.net, Vestionline

Dogodilo se ono čega se najviše plaši - odlaze

Tanjug/AP
Donald Tramp zbog napada na kompanije polako gubi iste

- "Reksnord" iz Indijane je sklopio sporazum o preseljenju u Meksiko za vreme administracije Barka Obame. Otpustio je zaposlene - napisao je Tramp u nedelju na Tviteru.

List "Indijanapolis Star" je još u decembru prošle godine objavio, pozivajući se na izjave zaposlenih, da korporacija Reksnord, sa sedištem u Milvokiju, planira da preseli fabriku kotrljajućih ležajeva i 300 radnih mesta iz Indijanapolisa u Meksiko u oktobru 2017.

 Tramp je i u decembru komentarisao Reksnordovu odluku na Tviteru, poručivši da će zaustaviti gašenje radnih mesta zbog zemalja s nižim troškovima rada.

- Nema više! - poručio je on u svom tvitu tada. 

Na meti republikanskog predsednika, koji je izbornu kampanju vodio na obećanjima da će američki radnici biti na prvom mestu, kritikovao je na Tviteru i druge kompanije koje su izazvale njegov bes, uključujući "Lokid Martin" u decembru zbog visoke cene borbenog mlaznjaka F-35, zatim "Dženeral Motors" u januaru zbog proizvodnje u Meksiku, kao i maloprodajni lanac "Nordstrom" u februaru, jer je odbacio modnu kolekciju njegove ćerke Ivanke Tramp, navodi Rojters.

2024 © - Vesti online