Ponedeljak 08.05.2017.
12:16
Tanjug, Vestionline

Ako je vodio reprezentaciju Srbije, može i selekciju Holandije

youtube.com/Ne Dedi ?
Dik Advokat treću put među "lalama"

Avokat bi do kraja ove nedelje trebalo da oznaniči saradnju sa Fudbalskim savezom Holandije i po treći put preuzme tamošnju reprezentaciju, pošto ju je vodio od 1992. do 1994, kao i od 2002. do 2004. godine.

Sadašnji trener Fenerbahčea odlazi sa tog mesta na kraju sezone kako bi nasledio otpuštenog Denija Blinda na mestu selektora, a pomagaće mu legendarni Rud Gulit.

Njih dvojica potpisaće ugovor do novembra 2017. godine i ako izbore plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji automatski će produžiti saradnju.

Pred Advokatom nije nimalo lak zadatak jer se Holandija u kvalifikacionoj grupi za Mundijal nalazi na četvrtom mestu, iza Bugarske, Švedske i Francuske.

Advokat je bio i selektor reprezentacije Srbije, na čijoj klupi se nije proslavio jer je otišao posle samo četiri meča i očajnog starta u kvalifikacijama za prvenstrvo Evrope u Francuskoj 2016.

Ranije je vodio još selekcije Belgije, Južne Koreje, Rusije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, kao i PSV iz Ajdhovena, Glazgov Rendžers, Borusiju Menhengladbah i Sanderlend.

2024 © - Vesti online