Nedelja 07.05.2017.
18:00
K. N. - Vesti - Foto: V. Sekulić

Aci za školu, bliznakinjama za terapiju

V. Sekulić
Voli slatko: Aleksandar Smukov

- Našim dragim prijateljima iz daleke Australije, koji stalno misle na nas, hvala od srca. Šta drugo da im poručimo, to su veliki ljudi. Njihova pomoć nam zaista uvek dobro dođe, da pokrpimo sve rupe u skromnom budžetu. Želimo im dobro zdravlje i svaku sreću! Ovaj dar ćemo delom iskoristiti da platimo fizikalne terapije našim ćerkicama, bliznakinjama Ivani i Nikolini (13), obolelim od cerebralne paralize i kupimo pelene koje mnogo trošimo, a za ostatak videti da kupimo Aci ono što mu je trenutno najpotrebnije za školu - kazala je nasmejana majka Aleksandra.

Slatki darovi iz Nemačke

Pored novčanih priloga, Aci smo uručili i paket slatkih darova donatorke Nadežde Radović iz Vizbadena, koje su ga posebno obradovale.
- Najviše volim gumene bombone. Moje seke Ivana i Nikolina će se oduševiti kad im donesem čokoladu i keksiće, za ovo je vredelo dolaziti - rekao je šaljivo Aca, pošto mu je mama brižno objašnjavala šta se u kojoj kesi nalazi.

Aca bi na majčine reči uvek imao neku opasku, budući da se pomalo zamomčio, sada su se opaske promenile. Ni škola mu više nije interesantna, baš kao i svakom detetu koje ulazi u pubertet. Ipak, kao ni proteklih 10 godina od kako se prvi put našao u "Vestima", nije zaboravio da se zahvali, jer i sam zna da mnogi dobri ljudi, poput dobročinitelja iz Melburna i Sidneja, prate sudbinu njegove porodice, koja nosi težak krst na svojim leđima. Tačnije, od momenta kada je sa samo tri godine oboleo od malignog tumora očiju. Danas iza sebe ima tek nešto od godinu i po dana od teške borbe sa tumorom.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online