Subota 06.05.2017.
19:31
b92.net, Vestionline

Užičanka uzdrmala Srbiju oglasom za posao

youtube.com/Enterijer Centar
Kada je poslodavac fer, radniku ništa nije teško (Foto: Ilustracija)

Osobenost oglasa kojim traži trgovkinju za maloprodajni objekat u Užicu sastoji se u tome što nije za mlađe od 45 godina, a navedene su i neke osobine, na kojima poslodavci u današnje vreme obično ne insistiraju.

- Potrebna fina gospođa za rad u maloprodajnom objektu u okolini Užica. Tražimo staru školu trgovaca. Idealno bi bilo da osoba ima barem 45 godina. Može i koja više, može i koja manje. Valjalo bi da voli ljude i da voli svoj posao, ali i da ponešto zna o tekstilu. Da joj nije teško da skine pedeset artikala sa polica i štendera i da sve to posle strpljivo vrati. Da ne prevrće ocima, osim ujutru, kad stavlja maskaru ili kontaktna sočiva. Negde verujemo da bi mrva ravnoteže ili pravde bila zadovoljena ako je reč o nekoj finoj gospođi koja je nepravedno, u prethodnim turbulentnim godinama, zamenjena nekom mlađom. Tražimo osobu koja: zna da se svakom kaže Vi, a ume stoički da podnese ako joj nekulturna mušterija kaže Ti; nema strah od platnih kartica i svega onog što je novo vreme donelo; zna da je diskrecija deo vaspitanja i da je deo tima na zajedničkom zadatku, a ne unajmljena radna snaga koja živi od prvog do prvog. Tražimo lojalnost i poštovanje hijerarhije, nudimo redovno plaćanje i poštovanje privatnosti. Ukoliko se razboli, od nas neće dobiti otkaz, nego kilogram limuna - navodi se u oglasu. 

Mnogi su ovaj oglas okarakterisali kao "za poštovanje" i aktivno se uključili u podršku istog na društvenim mrežama. 

Jelena Lukić za užički sajt Oglasna tabla kaže da je sve što je želela da kaže i što je važno, to i stoji napisano u oglasu i da je to suština istog, a da problem leži u društvu u kom živimo. 

2019 © - Vesti online