Subota 06.05.2017.
09:57
Informer

Sorajin Turčin u zatvoru: Ucenjivao bogataše, novac davao džihadistima

Instagram/cerkescengiz
Sa srpskom starletom: Dženkiz Čerkes i Soraja Vučelić

On je taj novac davao turkmenskim teroristima koji se bore u Siriji.

Sorajin prijatelj je uhapšen 1. maja u specijalnoj operaciji. Važi za opasnog kriminalca, pa ga je do zatvora pratio konvoj od čak 100 vozila. Prilikom hapšenja, u njegovoj kući su pronađena dva nelegalna pištolja, tri lovačke puške i 193 patrone.

Dok su ga hapsili, Čerkes je okupljenim novinarima rekao da će se iz zatvora vratiti jači.

- Mi, deca koja smo odrasla na ulici, platili smo previsoku cenu. Imam da odslužim 10 meseci kazne, nakon čega ću se vratiti jači. Ovoj zemlji nije potrebna mafija, već pravi naučnici, privrednici i političari - rekao je on.

On je pokušao da bude privrednik trgujući oružjem, a 2015. je izabran čak i za poslanika u provinciji Sivas, ali mu je funkcija ubrzo oduzeta.

Bez obzira na to što je uhapšen, Džengizova moć, međutim, ne slabi ni u zatvoru. On iza rešetaka ima sve beneficije, pa tako može da koristi telefon, kompjuter i internet, te redovno održava svoj profil na Instagramu, a nedavno se iz zatvora čak javio i Soraji.

Da su ostali u prisnom kontaktu potvrdila nam je i sama starleta:

- Javio mi se i rekao da je sve u redu i da izlazi za deset meseci. Nadam se da neće imati više sličnih problema sa zakonom, ali u svakom slučaju ima moju podršku. Mnogo mi je žao mog prijatelja - poručila je krtko Soraja.

Trgovac oružjemje u Srbiji postao je poznat kada se u medijima pisalo o njegovoj aferi sa zgodnom starletom. Njihova romansa je bila udarna vest brojnih svetskih medija, koji su pisali da mu je Vučelićeva rasturila vezu sa popularnom turskom pevačicom Otilijom Brumom.

2019 © - Vesti online