Četvrtak 04.05.2017.
18:02
Vestionline, Tanjug

Dodik: BiH su napravili stranci da bi se zabavljali...

Tanjug
Milorad Dodik tvrdi: BiH je u rasulu

Kako je rekao, muslimani, Bošnjaci, trebalo bi da grade svoju zajednicu onako kako oni misle da je perspektivno u delu BiH koji im pripada.

- Da se nađemo u Sarajevu na tri, četiri funkcije koje su propisane Ustavom BiH, koji je sastavni deo Dejtonskog sporazuma. Sve drugo nema smisla, ni perspektive. Ako ne bude tako, na ovim prostorima biće priznato samo ono što može da funkcioniše, a jedino što ima legitimitet da funkcioniše je Republika Srpska - istakao je Dodik za "Narodne novine". 

On je naveo da Srpska ima teritoriju, narod koji je obožava, voli i brani, ima svoju vladu i funkcionalne institucije vlasti, zakonodavstvo koje korespondira sa savremenim i civilizovanim svetom. 

Da nije u ovakvoj BiH, kako je rekao, Republika Srpska bi bila jedna od najperspektivnijih na prostoru bivše Jugoslavije, prenose banjalučki mediji. 

On je takođe rekao da kabinet Zzeljke Cvijanović radi dobro, kvalitetno i u kontinuitetu, te da priča o navodnoj rekonstrukciji nije na dnevnom redu. 

Dodik je posebno naglasio da je RS stabilna i u bezbednosnom smislu. 

Dodik je rekao da se BiH ne može porediti sa Srpskom. 

- BiH je u rasulu. Ona je imaginacija koju su napravili stranci da bi se ovde zabavljali našim problemima. Vidimo i šta se dešava u Federaciji, koja nikada nije uspela da profunkcioniše. Jednostavno, RS je bolji deo BiH, to niko ne može da ospori - zaključio je Dodik.

2024 © - Vesti online