Četvrtak 04.05.2017.
15:41
Tanjug

Svetski kup u Beogradu: Veslačka elita na Adi Ciganliji

EPA/OLIVIER ANRIGO
Miloš Vasić i Nenad Beđik

- Veslački savez Srbije ima veliko iskustvo u organizaciji velikih takmičenja, tako da ni ovog puta ništa nismo prepustili slučaju. Na vreme smo krenuli sa ispunjavanjem svih organizacionih zadataka i potpuno spremno dočekujemo start prvih trka - rekao je direktor Organizacionog komiteta Nebojša Jevremović, generalni sekretar VSS.

Svetski kup se održava od 1997, a čine ga tri regate, posle čega se proglašavaju ukupni pobednici. Svetski kup u Beogradu je prvi ove godine, drugi će biti održan u Poznanju (Poljska) od 16. do 18. juna, a treći u Lucernu (Švajcarska) od 7. do 9. jula.

Na regati u Beogradu za medalje će se boriti veslači i veslačice iz 26 zemalja: Austrije, Azerbejdžana, Belgije, Belorusije, Brazila, Bugarske, Hrvatske, Kube, Češke, Španije, Estonije, Velike Britanije, Mađarske, Republike Irske, Litvanije, Holandije, Poljske, Portugalije, Rusije, Slovenije, Švajcarske, Slovačke, Tunisa, Ukrajine, SAD i Srbije.

- Posle Svetskog kupa 2012. i Evropskog prvenstva 2014. domaća publika imaće ponovo priliku da vidi neke od najboljih veslača i veslačica današnjice što bi trebalo da bude sasvim dovoljna pozivnica za sve ljubitelje veslanja i sporta uopšte da dođu na Adu Ciganliju u što većem broju. Ponosni smo na činjenicu da će se na Savskom jezeru ogledati mnogobrojni osvajači medalja i učesnici prošlogodišnjih Olimpijskih igara - istakao je Jevremović.

Srbiju će predstavljati 10 takmičara, odnosno pet posada - Marko Marjanović u skifu, Miloš Stanojević u skifu za lake veslače, Nenad Beđik i Miloš Vasić u dvojcu bez kormilara, Petar Jovanović i Marko Jošić u dubl skulu za lake veslače, a Aleksandar Beđik, Igor Lučić, Igor Đerić i Damjan Lazić u četvercu bez kormilara.

2024 © - Vesti online