Četvrtak 04.05.2017.
18:01
B. Božin - Vesti

Budite Rusi za 120 evra

Reuters
Simuliranje Rusa kao honorarni posao

Oglašivač je firma Optronik, a oni koji budu primljeni mogli bi da zasnuju radni odnos i na duže vreme, čak i neograničeni. Opis posla: "Civil na bojnom polju", navodi se u oglasu. Uz to se kaže da je posao podesan za podržavanje procesa integracije migranata.

Ne treniraju se konkretne misije, već specifične situacije u koje bi u svakodnevnim situacijama mogli da dospeju vojnici. Međutim, uslov u oglasu jeste da statisti treba da govore ruski, češki ili poljski. Poslanica Levih u berlinskom parlamentu Hajke Henzel je zatražila od savezne vlade procenu da li vlada "uvežbavanje rata protiv Rusije smatra ozbiljnim radnim mestom".

S ruske strane, presednik Komiteta za informacionu politiku u Savetu Federacije Rusije Aleksej Puškov je izjavio da se na ovaj način potvrđuje da zabrinutost Rusije zbog slanja trupa za brze intervencije NATO u Poljsku i prebacivanje tehnike u baltičke zemlje nije neosnovana.

Vežbaju od 1952.

Portal RT je nakon više pokušaja saznao da američka vojska i njeni saveznici još od 1952. godine sprovode slične vežbe u mestu Hoenfels. "Za sve ovo vreme, fokus treninga se prilagođavao promenama situacija", objašnjeno je ruskom portalu.

2024 © - Vesti online