Četvrtak 04.05.2017.
18:01
Z. Marjanović - Vesti

Zašto niste proslavili Prvi maj?

Lična arhiva
Gazda brine o radnicima: Darko Vukobratović

U praksi, sindikati traže veća prava i bolje uslove za rad radnika, a vlasnik i rukovodstvo preduzeća se protive zahtevima. Tako je bilo, ali u obrnutim ulogama, u Rudniku olova i cinka na Rudniku uoči Praznika rada.

Vlasnik ROC-a Rudnik Darko Vukobratović je pozvao na sastanak predsednika Samostalnog sindikata Gorana Radovanovića da mu saopšti da je razočaran radom sindikata jer nisu imali program proslave Prvog maja koju bi, kao i druge radničke aktivnosti, u potpunosti finansiralo preduzeće.

Razgovor vlasnika koji je pre 13 godina kupio Rudnik olova i cinka, koji je bio na izdisaju, i vođe sindikata završio se tako što je Darko Vukobratović "kaznio" sindikalce tako što će 24 rudara ići na Radničke sportske igre u Herceg Novom uz plaćene troškove boravka, s novom sportskom opremom.

Inače, nepobitna je činjenica da je privatizacija Rudnika olova i cinka na Rudniku jedna od najuspešnijih u Srbiji. Rudari zarađuju mesečno između 74.000 i 110.000 dinara, u januaru im je povećana plata za 7,5 odsto, a ovih dana ih odjekuje i povećanje plata za 10 procenata, kako je za "Vesti" najavio generalni direktor ROC-a Aco Ilić.

2024 © - Vesti online