Sreda 03.05.2017.
13:50
Tanjug

Vasić i Marjanović: Publika u Beogradu veliki motiv

EPA/OLIVIER ANRIGO
Miloš Vasić i Nenad Beđik

Na Svetskom kupu na Adi Ciganliji, koji počinje u petak i traje do nedelje, Srbiju će predstavljati pet posada i ukupno 10 takmičara, kao priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama krajem maja.

Olimpijci iz Rija Miloš Vasić i Nenad Beđik nastupiće u dvojcu bez kormilara, disciplini u kojoj su zajedno već tri godine.

- Iako Beđik i ja u ovoj kombinaciji veslamo gotovo tri godine prvi put ćemo da se predstavimo domaćoj publici na velikom takmičenju. To će nam biti motiv da pružimo više od svog maksimuma. U takmičenje na Adi ulazimo bez rezultatskog opterećenja i doživljavamo ga kao zagrevanje za šampionat Evrope - rekao je Vasić.

On je naglasio da je srpski tim formu tempirao za prvenstvo Evrope, ali i da će dati sve od sebe da napravi uspeh u Beogradu.

Još jedan član tima iz Rija Marko Marjanović, za razliku od Olimpijskih igara, na Svetskom kupu veslaće u skifu u konkurenciji sa još 20 veslača.

- U dosadašnjoj karijeri se nisam često takmičio u skifu, najspecifičnijoj disciplini u veslanju, u kojoj sam poslednji put na nekom velikom takmičenju nastupio pre čak osam godina. Međutim, ovu sezonu ću najverovatnije morati da izguram u ovom čamcu, što će biti jedno sasvim novo iskustvo za mene - rekao je Marjanović.

Kako je naveo, nema rezultatsko opterećenje na Svetskom kupu, ali bio bio veoma zadovoljan mesto među osam najboljih.

- Srećan sam što ću veslati pred domaćom publikom i pred mnogim poznatim licima. To će u meni probuditi posebna osećanja, a ovu priliku koristim da pozovem sve poklonike veslanja i sporta da dođu na Adu Ciganliju i da podrže srpsku reprezentaciju. Pogotovo što će imati retku priliku da na delu vide neke od najboljih svetskih veslača i veslačica - poručio je Marjanović.

Žreb kvalifikacionih grupa biće obavljen sutra, kvalifikacione i trke repesaža su u petak, polufinala, C i D finala na programu su u subotu, a A i B finala u nedelju.

2024 © - Vesti online