Sreda 03.05.2017.
14:00
Tanjug, Vestionline

Evo šta je Vučić odgovorio Haradinaju

Reuters
Vučić: Ne pružam ruku zločinu

- Ne napadaju oni mene zato što sam ja problem, već zato što vide veću snagu srpske države. Ne znam ni kako da komentarišem te pretnje Haradinaja. Ja znam dobro ko su oni. Svedoci protiv njega su gaženi u Podgorici, sami se besili, ali ja neći da prećutim silovanja i druge strašne zločine - rekao je Vučić.

On je rekao da ga ne brinu "opasni ljudi", poput Haradinaja, već ćutanje Evrope na ono što u poslednje vreme poručuju Albanci, a što se ne moze drugačije razumeti nego kao pretnje "cepanjem" granica u rušenjem na Balkanu. 

- Izgleda da je svima dozvoljeno da kažu šta hoće, da lažu, kao što je laž danas u Briselu da imamo neku vojnu bazu u Nišu, a sve te laži su praćene i širokim, ali ne mnogoljudnim, pokretom u Srbiji onih kojima je jedino stalo da oni dođu na vlast, a gazde i nalogodavci da budu zadovoljni - rekao je Vučić. 

On je rekao da nije vodio nacionalističku politiku, kako je to rekao kandidat za premijera Makedonije Zoran Zaev.

- Ja se razlikujem od svih političara do sada. Nisam vodio nacionalističku politiku, već politiku koja je tražila poštovanje građana naše zemlje. Pružio sam ruku i Albancima i svim drugim ljudima koji žele da sarađuju sa Srbijom. Ali nikada neću da pružim ruku zločinu - rekao je Vučić i dodao da bi ga uplašile jedino pretnje njegovoj deci, a da se on ne plaši.

Bivši lider OVK Ramuš Haradinaj, po povratku iz Francuske čije vlasti su prošle nedelje odbile da ga izruče Srbiji radi suđenja za ratne zločine, uputio je premijeru Srbije Aleksandru Vučiću poruku da se "ne igra sa Albancima", prenosi  kosovski list "Gazeta Ekspres".

2020 © - Vesti online