Sreda 03.05.2017.
12:33
Tanjug, Vestionline

Masakr: Vojnici JNA se mirno povlačili, Alijine snage ih mučki napale

youtube.com/SrpskoSarajevo3
Ni posle 25 godina počinioci masakra u Dobrovoljačkoj nisu kažnjeni

Kako je saopšteno, tokom 2. i 3. maja 1992. godine pripadnici snaga lojalnih tadašnjem muslimanskom lideru Aliji Izetbegoviću i paravojnih jedinica ubili su u Sarajevu, u Domu JNA, Radničkom univerzitetu Đuro Đaković, na Skenderiji, u Dobrovoljačkoj ulici i na drugim lokacijama, 42 vojnika i civila JNA, a 73 su ranili.

- Najoštrije osuđujemo mučke napade i hladnokrvni masakr nad nedužnim vojnicima i  civilnim licima na službi u  JNA, koji su se  po dogovoru Komande JNA, predsednika tadašnje BIH Alije Izidbegovića, TO BIH i nadležnih u Međunarodnoj zajednici mirno povlačili iz Sarajeva - navodi se u saopštenju.

U ime porodica žrtava najenergičnije zahtevamo od nadležnih organa  Bosne i Hercegovine da se konačno kazne počinioci ovih zločina, kao i odgovorni koji su naredili napade u kojima su

Iz udruženja ističu da nepriznavanje pa čak i slavljenje ovakvih i sličnih zločina, zabrana porodicama žrtava da dostojno obeleže mesto stradanja i polože cveće, neće doprineti suočavanju sa prošlošću i miru u Bosni i Hercegovini.

2024 © - Vesti online