Sreda 03.05.2017.
08:45
Vestionline

Dačić "opleo" po Zaevu: Što napada Vučića, a ne Tačija i Ramu?

Tanjug
Ivica Dačić

- Srbi su najveći i najbolji prijatelji Makedonaca, a ovako kako je Zaev nastupio ne ponašaju se prijatelji Srbije - rekao je Dačić reagujući na izjavu Zaeva da je u Srbiji na vlasti nacionalističko rukovodstvo.

- Ne znam čime su Aleksandar Vučić i Vlada Srbije zaslužili ovako brutalan i skandalozan napad od strane pretendenta na mesto makedonskog premijera Zorana Zaeva. Zar mu nije dosta problema koje ima u Skoplju, već ih traži i sa Beogradom? - upitao je Dačić i dodao:

- Što Zaev ne napade Ramu i Tačija, nego Vučića? Nije on toliko naivan da ne zna da koncept "Velike Albanije" nije kompletan bez Skoplja - podvukao je Dačić.

On je istakao da je "Srbija prema Makedoniji bila iskrena, priznala je pod ustavnim imenom, iako se time zamerila Grčkoj, a Makedonija je priznala Kosovo, glasala protiv Srbije u Unesku i sada kandidat za premijera brutalno vređa rukovodstvo Srbije i izabranog predsednika Vučića".

Podsećamo, Lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da su Srbi i Makedonci bratski narodi, ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića.

2024 © - Vesti online