Utorak 02.05.2017.
21:57
Vestionline

Evroliga: Pirej slavi, Olimpijakos na F4

Arhiva
Foto: Ilustracija

"Pivari" su imali 2:1 u seriji, ali čini se da su šansu prokockali u četvrtom meču u Istanbulu. U majstorici pred vatrenom atmosferom u dvorani "Mira i prijateljstva", Spanulis i drugovi su se bolje snašli. Gosti su vodili posle prvih 20 minuta, ali u trećoj deonici crveno-beli su preokrenuli rezultat, poveli sedam, osam poena razlike koje su sačuvali do kraja meča. Četa Velibora Perasovića pripretila je u finišu, došla do minus 4 - 78:74, ali su onda Spanulis sa linije slobodnih bacanja i Printezis trojkom rešili pitanje pobednika, a dvorana u Pireju je proključala.

Junak ove četvrtfinalne serije bio je iskusni, prekaljeni majstor Vasilis Spanulis, koji je odigrao najbolje kada je bilo najvažnije, u četvrtom i posebno petom meču, kada je igrao simultanku sa odbranom turskog tima. Popularni "Kil Bil" je ubacio 22 poena.

Pratili su ga Printezis sa 14, Grin sa 10, Birč sa devet i odlični Srbin Nikola Milutinov, koji je meč završio sa osam poena i tri skoka, za 18 minuta na parketu.

Kod Anadolu Efesa, Čedi Osman je postigao 11, a Dešon Tomas, Derek Braun, Džejson Grendžer, Tajlor Hanekat i Tomas Ertel ubacili su po 10 poena.

U polufinalu sastaju se: CSKA - Olimpijakos i Real - Fenerbahče.

U Istanbulu od 19. do 21. maja igraće četvrorica Srba: Bogdan Bogdanović i Nikola Kalinić (Fenerbahče), Miloš Teodosić (CSKA) i Nikola Milutinov (Olimpijakos), dok će sa klupe domaćina turnira Fenerbahčea da predvodi najtrofejniji trener Evrope, Željko Obradović.

2024 © - Vesti online