Utorak 02.05.2017.
13:10
Vestionline, Tanjug

Monako ne želi da se zaustavi, u Juventusu veruju u sebe

Reuters
Monako se ne plaši moćnog Juventusa

Lider francuskog prvenstva predvođenom "čudom od deteta" Kilijanom Mbapeom u eliminacionoj fazi već je izbacio Mančester Siti i Borusiju iz Dortmunda, ukupno je postigao 19 golova ove sezone na evro sceni i sada želi da sruši najbolju odbranu na Starom kontinentu.

- Liga šampiona za mene je dečački san. Ove sezone uradili smo sjajne stvari, ali ne želimo da se zaustavimo. Želimo ono što nijedna generacija kluba nije uspela - plasman u finale - izjavio je Mbape, koji nije ni bio rođen kada su se dva kluba sastala u polufinalu 1998. godine.

Juventus je tada slavio u Torinu 4:1, uz het-trik Alesandra Del Pjera, dok je u revanšu bilo 2:2, pa je italijanski tim prošao u finale gde je poražen od Reala istorijskim pogotkom Predraga Mijatovića.

Kapiten Juventusa Ðanluiđi Bufon tada je bio član Parme, ali je već bio A reprezentativac Italije, a potom učestvovao i na Mundijalu u Francuskoj.

- Bili smo odlični protiv Barselone, nismo primili gol u dva meča, ali sada nas očekuju dve potpuno drugačije utakmice. Monako ima izuzetan potencijal, ali verujem u nas - poručio je Bufon.

Monaku je ovo četvrto polufinale, u finale su prošli samo 2004. kada su izgubili od Murinjovog Porta, dok je Juventus osam puta uspešno prebrodio polufinale, s tim da su u finalima zabeležili samo dva trijumfa i šest poraza, poslednji pre dve godine protiv Barselone u Berlinu.

Monako će biti jači za Fabinja, koji zbog kartona nije igrao u revanšu protiv Dortmunda, dok će u ekipi Juventusa izostati suspendovani Sami Kedira, čije mesto startnih 11 će zauzeti Klaudio Markizio.

Prvi meč polufinala Lige šampiona između Monaka i Juventusa igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Luj Drugi.

2024 © - Vesti online