Ponedeljak 01.05.2017.
18:01
S. Đurić - Vesti

Kako su poznati zaradili prvi novac: Milica u štampariji, Nina u butiku

N. Đurović
Vredne od malih nogu: Dragana Mićalović i Milica Pavlović

Glumac Lazar Ristovski s ponosom uvek ističe da je dete sa sela i da je okopavao kukuruz.

- Pomagao sam ocu i okovao kukuruz, kako bi zaradio novac i tako otišao na more - rekao je jednom prilikom Lazar Ristovski.

Pre nego što je postala popularna, Milica Pavlović radila je u štampariji dok je živela Švajcarskoj.

- U početku su to bili najteži poslovi, prenosila sam kutije, lepila nalepnice, da bi kasnije prešla na traku. Kad sam dobila prvu platu bila sam presrećna, a od novca sam baki i dedi renovirala kuhinju. Dobro sam obavljala taj posao, koji je lepo plaćen - kaže Milica Pavlović.

Hrvatska pevačica Nina Badrić, pre nego što je uplovila u muzičke vode radila je kao prodavačica u butiku.

"Godine su prošle dok nisam mogla negde doći i reći: 'Dobar dan, ja sam Nina Badrić i pevala bih ovde.' Bila sam uporna, verovala sam u sebe, radila sam u butiku, banci i šta god treba da bih mogla ući u studio, snimiti neku pesmu i vremenom ostvariti svoj san. I evo me, tu, nakon više od 20 godina. Verujte u sebe", napisala je Nina na svom Fejsbuk profilu.

Glumac Dejan Lutkić iz Vrbasa je u Beograd došao da studira, a kako bi zaradio za školovanje radio je kao konobar.

Od malih nogu za mikrofonom

Brojne muzičke zvezde veoma mlade počele su da se bave poslom u kome su i danas, pa je tako Svetalna Ceca Ražnatović još kao 10-godišnja devojčica stala za mikrofon.
- Prvi dinar sam zaradila odavno. Bilo je to u mom rodnom mestu Žitorađa. Čim sam uzela mikrofon, počela sam da zarđujem. Nije to bilo nešto mnogo novca, ali meni jeste. Zarađeni novac sam dala roditeljima - kaže Ceca.
I Vlado Georgiev prvi novac je zaradio svirajući, stranim turistima duž rivijere. I Kristina Kovač od malih nogu je u muzici, budući da je već sa 12 godina zaradila prvi honorar pevajući prateće vokale, a već sa 15 godina je komponovala.
- Još kao 12-godišnja devojčica pevala sam prateće vokale na albumu Riblje čorbe za pesmu "Još jedna cigareta pre spavanja". Bio je to lako zarađen novac jer sam radila ono što volim. Mislim da sam ga potrošila na lastiš - rekla je svojevremeno Kristina.

- Radio sam kao konobar, a zatim u video-klubu. Sećam se jedne zime sa Ivanom Jeftovićem, Natašom Kličković i Sanjom Mikitišin, spremio sam dečju predstavu koju smo izvodili po obdaništima. Smrzavali smo se tada jer smo od vrtića do vrtića išli gradskim prevozom, koji smo čekali i po nekoliko časova. Ali vredelo je jer smo zaraili pristojan novac - kaže Dejan.

Bivša košarkašica je kao devojčica prodavala školjke na plaži, i od zarađenog dinara, kako kaže, kupovala je pomfrit, jer ga je mnogo tada volela.

Glumica Dragana Mićalović je prvi novac zaradila tako što je prala šoferšajbne na benzinskoj pumpi.

Mala mankenka

Glas Sanje Doležal dok je bila devojčica mogao se čuti u mnogim reklamama, ali prvi novac zaradila je na modnoj reviji.
- Tata je pisao dosta muzike za reklame. "Svako jutro jedno jaje", "Medolino", "Čokolino" i mnoge druge. Kad mu je trebao dečji glas, najjednostavnije je bilo da mu ja to otpevam. Međutim, reklamama nisam zaradila svoj prvi honorar, nego na modnoj reviji! Kao devojčica nosila sam modele na reviji za zagrebačku kreatorku Fani Vickov koja je radila modele za decu. Tako sam zaradila prvi honorar od koga su mi roditelji kupili poni bicikl . Bila sam najsrećnija osoba na svetu - kaže pevačica.

2024 © - Vesti online