Ponedeljak 01.05.2017.
09:58
Tanjug, Vestionline

Direktor CIA Majk Pompeo u Seulu na "internom sastanku"

Reuters
Majk Pompeo na "tajnom" sastanku u Seulu

Navodi se da je najveći južnokorejski list "Čosun ilbo" izvestio da je Pompeo stigao u Seul tokom vikenda i da je održao nekoliko uzastopnih sastanaka iz zatvorenih vrata sa šefom obaveštajne službe Južne Koreje i visokim zvaničnicima iz kabineta vršioca dužnosti predsednika.

Dnevnik je preneo, citirajući više obaveštajnih izvora, da je šef CIA sagovornike detaljno brifovao o politici administracije predsednika SAD Donalda Trampa prema Pjongjangu i izvršio procenu unutrašnje situacije kod severnokorejskog rukovodstva.

"Čosun Ilbo" navodi da je Pompeo razmenio poglede na veze Seula i Vašingtona nakon predsedničkih izbora u Južnoj Koreji 9. maja.

Neimenovani zvaničnik ambasade SAD potvrdio je da šef CIA boravi u Južnoj Koreji, ali je naveo da Pompeo ima ograničenu agendu.

- Direktor CIA i njegova žena su u Seulu zbog internog sastanka sa zvaničnicima ambasade i trupa SAD u Koreji - rekao je zvaničnik koji je dodao da se Pompeo nije sastao sa zvaničnicima Plave kuće (predsedničke rezidencije) niti sa bilo kim od političkih kandidata.

2024 © - Vesti online